Studio The Coalition, které je podepsáno za posledními díly Gears of War, ukázalo možnosti Unreal Enginu 5 na konzolích Xbox Series X.

Ukázka je složena ze dvou videí a má demonstrovat, čeho budou tvůrci v budoucnu schopni dosáhnout s využitím technologie Unreal Engine 5 od Epic Games. Jak oficiálně víme, tým z The Coalition chce novou verzi populárního enginu použít u budoucích projektů. Nově zástupci studia uvedli, že na Unreal Engine 5 budou spoléhat v několika nových projektech v příštích několika letech.

Dvojice ukázek nepředstavuje herní produkt. Máme je brát pouze jako technologické demo Alpha Point. První video prezentuje detailně vykreslenou postavu muže. Pro jeho tělo je potřeba 130 tisíc trojúhelníků a dalších 31 tisíc pro obličej. Pro vlasy, vousy a obočí je potřeba dalších 3,5 milionu trojúhelníků.

Jen pro představu, pouze řasy postavy tvoří přibližně 3500 trojúhelníků, což je množství, které bylo běžné pro vytvoření celé postavy na konzoli Xbox 360.

Přečtěte si také: Unreal Engine 5 předvádí dechberoucí next-gen možnosti

Druhé video demonstruje technologii Lumen určenou pro nasvícení a odrazy v reálném čase, stejně tak technologii Nanite. Obě mají umožňovat neomezený rozpočet trojúhelníků.

Otázkou zůstává, zda si takové detaily budou vývojáři moci dovolit i u mnohem větších her s rozsáhlými oblastmi. Přece jen, je rozdíl použít dostupný výkon pro jednu postavu a jednu lokalitu.

Unreal Engine 5 mají zájemci k dispozici od začátku letošního roku v preview verzi. Plná verze se očekává koncem roku. Unreal Engine 5 bude kompatibilní s konzolemi nové i minulé generace, stejně jako s PC, Mac, iOS a Android. Vývojáři mají mít možnost snadno přejít se svým připravovaným projektem z UE4 na UE5.