Inovativní pojetí světa Zaklínače není tak inovativní, jak si v CD Projektu RED mysleli. Nad projektem Sirius, který připravuje bostonské studio The Molasses Flood, se totiž stahují mračna. Práce na hře se nevyvíjely dobře a polská společnost se rozhodla zasáhnout.

V současné době nevíme, jak velký zásah to je. Nicméně, CD Projekt RED v aktuální finanční zprávě přiznal, že musel za rok 2022 odepsat 33,4 milionu polských zlotých (7,6 milionu dolarů) a 9,5 milionu zlotých (2,2 milionu dolarů) za první dva měsíce roku 2023.

Firma odpis odůvodňuje vyhodnocením rozsahu a komerčního potenciálu projektu Sirius v jeho původní podobě a probíhající práce na definování nového rámce projektu. Minimálně dochází u tohoto Zaklínače k významným změnám. Druhou možností je, že bylo vše dosud vytvořené smazáno a začíná se od nuly. Je tady ještě třetí možnost: kompletní zrušení projektu.

Polský server GRYOnline se obrátil na CD Projekt RED, aby vysvětlil situaci kolem projektu Sirius. Zástupce studia sdělil, že rozhodnutí o budoucnosti projektu zatím nepadlo.

Projekt Sirius oznámen v říjnu 2022 se měl nacházet v předprodukci a byl popisován jako inovativní pojetí světa Zaklínače, které není určeno příznivcům temných RPG, ale širšímu publiku (například příznivcům seriálu Zaklínač od Netflixu), které dosud nemělo s virtuálním dobrodružstvím ve světě Andrzeje Sapkowského žádné zkušenosti.

Pracovní nabídky týmu The Molasses Flood naznačovaly, že hra bude mít nejen nezapomenutelný příběh pro stávající fanoušky Zaklínače a nové publikum, ale také kooperaci, kde by se hráči společně utkali proti protivníkům ovládaných umělou inteligencí. Je ale těžké přesně určit, jaké plány studio s titulem mělo.

Mezitím v CD Projektu RED vzniká další herní trilogie Zaklínače (poprvé na Unreal Enginu 5), remake prvního dobrodružství Geralta z Rivie, rozšíření Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077 a úplně nový Cyberpunk.

ANDRZEJ SAPKOWSKI NAVŠTÍVIL CD PROJEKT RED

Andrzej Sapkowski navštívil varšavskou pobočku CD Projekt RED. Jde o další důkaz, že spory mezi ním a studiem jsou urovnány.

„Minulý týden jsme měli tu neuvěřitelnou čest hostit ve studiu tvůrce světa Zaklínače, jedinečného Andrzeje Sapkowského. Byl to neuvěřitelný zážitek a čest mluvit se samotným mistrem a učit se od něj,“ pochlubil se CD Projekt RED na sociálních sítích.

Bohužel nevíme, proč polský spisovatel studio navštívil. Určitě tam nebyl jen kvůli tomu, aby podepsal štos knih a prohlédl si místnost pro motion-capture.

Něco málo naznačuje narativní designér Philipp Weber. Ten v příspěvku uvedl, že se mistr s nimi podělil o svá moudra a několik žhavých knižních tipů.