CD Projekt RED díky Cyberpunku 2077 zažil nejlepší třetí čtvrtletí od založení společnosti v 90. letech. Polská firma vydělala 245,5 milionu zlotých a dosáhla zisku 98,7 milionu zlotých. Finanční ředitel Piotr Nielubowicz před akcionáři pochválil silné prodeje Cyberpunku 2077, které se postaraly o vyšplhání příjmů do nových výšin.

Po vydání masivní aktualizace 1.6 Edgerunners ze září tohoto roku je o poslední akční RPG od polského studia mezi hráči velký zájem. Pomohly také pokračující slevy a debut animovaného seriálu Cyberpunk Edgerunners na Netflixu.

Stále více se ukazuje, že oprava Cyberpunku 2077 se vyplatila. Hra vyšla v prosinci 2020 ve velmi špatném stavu, zejména na konzolích PlayStation 4 a Xbox One byla de facto nehratelná. V CD Projektu RED se nevzdali, titul opravili a mohou slavit přes 20 milionů prodaných kopií.

„Přestože jsme věřili v úspěch seriálu, jeho premiéra předčila naše očekávání. V prvním týdnu se naše anime dostalo do TOP10 na Netflixu v 19 zemích,“ uvedl Nielubowicz na setkání s investory.

Většina týmu nyní pracuje na prvním a současně posledním příběhovém rozšíření. Phantom Liberty dorazí někdy v příštím roce na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S (na PS4 a Xbox One nebude).

Podpora samotné hry klesá s tím, že se v CD Projektu začnou věnovat dalším projektům. Jedním z nich je pokračování Cyberpunku. Vznikat bude v novém studiu v americkém Bostonu, kde se ale tvůrci začnou reálně formovat až během příštího roku.

Nový Cyberpunk označovaný pracovním názvem Project Orion bude teprve v příštím roce ve fázi konceptu. Předprodukce pravděpodobně v roce 2023 ani nezačne. CD Projekt hodlá nejprve dát dohromady tým. Ten bude menší než ten, jenž nyní pracuje na Phantom Liberty, protože někteří vývojáři doplní vývoj Polarisu (nového Zaklínače). V každém čtvrtletí na novém Zaklínači pracuje více a více lidí.

Adam Kiciński, generální ředitel CD Projektu, dodal, že je čekají intenzivní roky a mnoho ambiciózních projektů. Jsou odhodláni přinést fanouškům tu nejlepší kvalitu.

Jak víme, chystá se nový Zaklínač, nový Cyberpunk, remake prvního Zaklínače a úplně nová značka.