Na remake prvního Zaklínače budeme čekat mnohem déle, než mnozí fanoušci očekávali. Přestože už dříve zazněly informace o částečně paralelním vývoji předělávky prvního dobrodružství Geralta z Rivie a úplně nového dílu, tak některá slova výkonného ředitele CD Projektu RED mohou překvapit.

Práce na tomhle rozsáhlém projektu jsou v počáteční fázi a vyjde až po Polarisu (pracovní název pro nového Zaklínače).

„Vyplývá to z toho, jak o tomto projektu přemýšlíme. Remake bude z velké části založen na technologii Polarisu. Bude tedy vyvíjen částečně souběžně s Polarisem,“ uvedl Adam Kiciński před investory s tím, že až bude vše pro Polaris ve finální podobě, tak to bude částečně znovu použito v remaku.

CD Projekt RED se seznamuje s Unreal Enginem 5. Ten je využit u nového Zaklínače i remaku. Předělávku prvního dílu má na starost studio Fool’s Theory, které založili bývalí vývojáři Zaklínače. Na rozdíl od původní verze bude mít otevřený svět, jak jsme nedávno informovali.

Na druhou stranu to znamená, že remake by nemusel vyjít nikterak daleko od novému dílu, předpokládá se, že je budou dělit dva roky.

V CD Projektu RED na první polovinu nadcházejícího roku dokončují první a zároveň poslední rozšíření Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077 a v Bostonu pomalu budují nové studio, které bude mít na starost vývoj nového Cyberpunku.