Společnost Electronic Arts potvrdila vývoj pokračování loňského akčního dobrodružství Star Wars Jedi: Survivor. Půjde o závěrečnou kapitolu příběhu Jedie Cala Kestise a posádky lodi Stinger Mantis. Předešlé dva díly si zahrálo více než 40 milionů hráčů.

„Respawn usilovně pracuje na tom, aby hráčům přinesl závěrečnou kapitolu tohoto napínavého příběhu,“ řekla Laura Miele, která je v EA prezidentkou pro zábavu a technologie. Třetí díl není překvapivý, už dříve ho potvrdil Cameron Monaghan, představitel Cala Kestise. Předtím ho také naznačovaly pracovní nabídky.

Fanoušci mají ale strach, protože ve studiu Respawn už nepracuje režisér Stig Asmussen. Ten opustil tým loni v září a založil nové nezávislé AAA studio Giant Skull, kde vytváří novou příběhovou akční adventuru zasazenou do podmanivého světa. Do nové firmy si vzal několik svých kolegů.

Pokud byste se chtěli pídit po úspěchu, tak aktuálně víme, že oba díly si zahrálo přes 40 milionů hráčů. V červnu 2021 bylo v souvislosti s prvním dílem s názvem Star Wars Jedi: Fallen Order hlášeno 20 milionů, zatímco u jeho pokračování tato čísla neznáme. Vedení EA se ale dušovalo, že prodeje jsou nad očekávání. Navíc je hra dostupná v EA Play, Xbox Game Passu Ultimate a PC Game Passu. Plus nově vyšla na PS4 a Xbox One.

V souvislosti s last-gen portem hry Star Wars Jedi: Survivor jsme se dočkali také krátkého launch traileru. Ale pozor, jeho tvůrci si zrovna nelámali hlavu se spoilery. Takže i když má trailer jen minutu, ukazuje možná až příliš scén souvisejících se záporáky a s dalšími klíčovými okamžiky, které je podle nás nejlepší poznat až během hraní. Pokud už ale máte Survivor za sebou, trailer může fungovat jako docela hezká připomínka herního příběhu.