Před půl rokem jsme se dozvěděli o odchodu Stiga Asmussena z Respawnu. Až dnes se ale můžeme seznámit s jeho plány. Vedoucího vývoje Star Wars Jedi: Fallen Order a Star Wars Jedi: Survivor zlákala představa vytvořit novou akční adventuru pro jednoho hráče z pohledu třetí osoby, která bude zaměřena na příběh. Za tímto účelem dal dohromady nové studio, pojmenoval ho Giant Skull a složil menší tým veteránů.

V novém týmu najdeme řadu veteránů, kteří pracovali v Respawn Entertainment, Epic Games, Rocksteady Studios nebo Riot Games. Patří mezi ně šéf designu Jeff Magers (Star Wars Jedi: Fallen Order, Star Wars Jedi: Survivor), výtvarný ředitel Patrick Murphy (Valorant, Fortnite), technologický ředitel Jon Carr (Star Wars Jedi: Survivor), hlavní producentka Lauren McLemore (Fortnite) a ředitel animací Brian Campbell (Fortnite).

„Kultura studia Giant Skull je zaměřena na kreativitu a zvědavost,“ řekl Asmussen pro Game Informer. „Shromáždili jsme talentovaný tým proslulý strhujícím vyprávěním, hrdinskými souboji a vzrušujícím cestováním a naším cílem je vytvořit bohaté universum, ve kterém se hráči budou chtít ztratit na dlouhá léta,“ potvrdil směr člověk, který se podílel také na původní trilogii God of War.

Společně chtějí vytvářet příběhově pohlcující akční adventury zasazené do podmanivých světů. Pro práci si vybrali Unreal Engine 5. Na další podrobnosti si ale musíme počkat, projekt je v plenkách, ale má zajištěné financování. Později se budou v Giant Skull rozhodovat ohledně zapojení vydavatele.

Fanoušci Star Wars Jedi nemusejí být naštváni, sám herec Cala Kestise potvrdil třetí díl.