Roztáčejí se spekulace ohledně galavečeru s předáváním cen nejlepším hrám letošního roku. Na The Game Awards má být oznámeno pokračování oblíbené stealth akce Dishonored od Arkane.

Francouzsko-americké studio Bethesdy v posledních letech přineslo hráčům hned dvě hry. V roce 2021 vcelku povedenou first-person akci Deathloop a v květnu letošního roku kooperativní střílečku Redfall. Ta se moc nepovedla a schytala velkou kritiku. Microsoft jako vlastník Bethesdy však vývojáře podržel s tím, že se v Arkane vrací k tomu, co umí nejlépe.

Druhý projekt měli na starost v texaském Austinu, kde vzniklo také Prey, zatímco ve francouzském Lyonu najdeme tvůrce Deathloopu a série Dishonored. Je tak jasné, že tihle autoři neseděli roky jen tak na židli a nic nedělali. Ostatně v uniklých plánech Bethesdy bylo vedle Indiany Jonese od švédských MachineGames a projektu DOOM Year Zero zmíněno také Dishonored 3.

Zajímavé je, že Deathloop a Dishonored sdílejí stejné universum. Arkane tak může obě hry propojit. K oznámení nového Dishonored by mohlo dojít už v pátek v brzkých ranních hodinách. Insider Nate the Hate je přesvědčen, že Arkane Studios na The Game Awards 2023 odhalí svou novou hru. Je ale otázkou, zda titul vyjde také na PlayStation 5. Pravděpodobně půjde o další exkluzivitu pro ekosystém Microsoftu = PC a Xbox Series X/S.

Co je naopak jistotou, tak je Prince of Persia: The Lost Crown. Akční plošinovka od Ubisoftu na The Game Awards 2023 odhalí příběh ve zbrusu novém traileru. Pokud se nic nezměnilo, tak by měla vyjít již 18. 1. 2024 na PC, Nintendo Switch a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox.