Redfall se nepovedl. Nejde pouze o technické problémy a chyby, které lze časem opravit. Upírská střílečka selhala už ve svém jádru. Pokud jste stejného názoru a byli jste těmi, co psali, aby se v Arkane vrátili k tomu, co umí nejlépe, tak se dočkáte.

Studio Arkane Austin hledá vedoucího technického inženýra. Mezi třemi preferovanými dovednostmi svítí znalost akčních RPG pro jednoho hráče a pohlcujících simulací. To nenasvědčuje pokračování Redfallu ani Deathloopu. Možností, kterou si fanoušci přejí, je nové Dishonored.

O návratu k singleplayerovým hrám už dříve mluvil šéf pobočky Arkane Austin Harvey Smith. Ten popsal Redfall jako experiment v oblasti kooperace a otevřeného světa. Mezitím šéf Xbox Game Studios Matt Booty musel vyvracet obavy, že by Arkane Austin po neúspěšném Redfallu zavřeli. Naštěstí v Game Passu se titulu celkem dařilo.

V Arkane Austin vedli také vývoj Prey, duchovní pokračování System Shocku a Arx Fatalis, který vyšel v roce 2017. Sérii Dishonored měl naopak na starost zejména tým Arkane Lyon. Po spojení s Microsoftem by měly oba týmy využívat více zdrojů a spolehnout se na pomoc Xbox Game Studios. Tak doufejme, že z toho vznikne další skvělá a pohlcující hra.