Pokračujeme v únicích z dokumentů případu Microsoft vs. americká Federální obchodní komise. Po novém Xboxu Series X se zcela odlišným designem a novým ovladačem (zde) se zaměříme na hry, které chystá Bethesda Softworks.

Interní studia Bethesdy pracují na zajímavých hrách. Dokumenty je odhalují, ale rozhodně bychom nebrali vážně to, na jaký finanční rok jsou uváděny, protože to nesedí. Nevíme, kdy přesně byl dokument sepsán. Datování Starfieldu na finanční rok 21 však napovídá, že je staršího data.

Dokumenty uvádějí mimo jiné The Elder Scrolls IV Oblivion Remaster, tři rozšíření pro The Elder Scrolls Online, první expanzi pro Starfield, nový Doom s podtitulem Year Zero s dvěma DLC (jedno v roce vydání, druhé o rok později), dva tajné projekty nazvané Kestrel (o rok později expanze) a Patinum, The Elder Scrolls VI, Fallout 3 Remaster, pokračování Ghostwire: Tokyo, Dishonored 3 a nějakou hru s nespecifikovanou licencí, vedle Indiany Jonese.

Tady je zajímavé, že Starfield měl původně vyjít do března 2022 a Indiana Jones do března 2023. U vesmírného RPG došlo k odkladu na září letošního roku, ale dle nás je nepravděpodobné, aby Indy dorazil do března 2024. Už jen z důvodu toho, že je v polovině vývoje. Takže bychom ho očekávali spíše do března 2025.

Dále Bethesda má/měla ve vývoji různé bezplatné/mobilní hry.

Dokumenty potvrdily také dřívější informace o tom, že The Elder Scrolls VI nevyjde na PlayStation 5, nýbrž pouze na konzole Xbox a PC. V tomto konkrétním případě je nové fantasy RPG od Bethesda Game Studios slibováno na rok 2026 nebo později.

Už před mnoha měsíci, kdy spor mezi Microsoftem a FTC začal (kvůli akvizici Activisionu Blizzard společností Microsoft), se informace z toho druhého dokumentu objevily.