Dobré ráno. Capcom má další velký problém, fanoušci Resident Evilu si musejí dávat pozor na spoilery. Recenze Medal of Honor VR. Night City vytvořené v Dreams. Seriál Alan Wake stále v přípravě.

- CD Projekt RED kromě opravy Cyberpunku 2077 a samotného multiplayeru z toho universa pracuje ještě na dalším projektu. Kromě toho se polské studio věnuje dalším věcem a spolupracuje s různými společnostmi. Je těžké říct, zda je ve vývoji nový Zaklínač. Prezident CD Projektu RED v minulosti uvedl, že se budou soustředit na dvě značky: Zaklínač a Cyberpunk.

- PlayStation Direct míří do Evropy. Společnost Sony plánuje v příštím roce rozšířil svůj vlastní obchod pro nákup her a vybavení. Ten je v současné době dostupný výhradně ve Spojených státech. PlayStation Direct aktuálně přináší 15 procent tržeb v USA. Dá se předpokládat, že nejprve bude PS Direct spuštěn na velkých evropských trzích jako je Velká Británie, Německo a Francie.

- Cyberpunk 2077 ve snech, tedy v Dreams. Šikovný hráč vytvořil uličky Night City v populárním nástroji Dreams určeného pro PS4 a PS5.

- Zahraniční recenzenti kritizují Medal of Honor: Above and Beyond. First-person střílečka pro virtuální realitu má singleplayerovou kampaň zhruba na 7 hodin, je ovšem přerušována dlouhým načítáním a nepřináší očekávané emoce. Singleplayer i multiplayer má trápit špatná umělá inteligence. Hra má v průměru 6,9/10 od novinářů a 48 procent kladných recenzí od hráčů na Steamu.

- Nečekaně úspěšné japonské free-to-play RPG Genshin Impact obdrží 23. 12. aktualizace 1.2. Jmenuje se The Chalk Prince and the Dragon. Hráči se mohou těšit na zamrzlé pohoří Dragonspine. Úplně nová lokalita je ve znamení hornaté oblasti, kde se budete muset poprat s extrémním počasím, které znesnadní váš průzkum. Očekávat můžete také nové postavy.

Přečtěte si také: CD Projekt RED přibližuje rádiovou stanici Cyberpunku 2077 s komunitní hudbou a Sashou Grey

- Nintendo zve příznivce nezávislých her k dalšímu Nintendo Indie World. Prezentace je naplánována na dnešní šestou hodinu odpolední. Bude mít zhruba 15 minut a dozvíme se podrobnosti o dříve oznámených titulech. Plus dojde i na nové hry, které vyjdou pro Switch od globálních partnerů japonské společnosti.

- Na seriálu podle hry Alan Wake se stále pracuje, potvrdil Sam Lake, kreativní ředitel Remedy, před investory.

- Spider-Man: Miles Morales si ve vánočním traileru dělá legraci z J. Jonaha Jamesona, bývalého šéfredaktora Daily Bungle.

- Akční adventura Control prodala více než dva miliony kusů. Zároveň jde o nejrychleji prodávanou novou IP od dob Maxe Payne. 60 procent prodejů v roce 2019 tvořily digitální verze. Toto číslo letos vzrostlo na 90 procent.

- V Remedy krom jiného pracují na novém titulu ve spolupráci s Epic Games. Firma stojící za Fortnite pokryje všechny náklady, přesto budou Remedy vlastnit práva na značku. Tento projekt je připravován pro PC a konzole, odehrává se v Remedy Connected Universe, do něhož jsou zasazeny i tituly Control a Alan Wake.

- Vrátí se mezi živé Ninja Gaiden? Společnost Koei Tecmo podala novou žádost u Světové organizace duševního vlastnictví. Ještě ale šampaňské neotvírejte a s oslavami raději vyčkejte.

- Fanoušci Overwatch mají dnes očekávat Winter Wonderland. Speciální událost potrvá do 5. 1. 2021 a ponese se v duchu Vánoc. Podrobnosti zatím chybí, dle mého ale půjde o exkluzivní vánoční skiny jako v minulých letech. Blizzard asi nebude vymýšlet nic extra, když se soustředí na Overwatch 2.

- Patch 1.004 pro Demon's Souls má 7,75 GB, ale bohužel oficiálně nevíme, co je jeho náplní. Pečlivá komunita zjistila, že aktualizace opravuje latenci a správně fungují karty aktivit pro teleportaci. Zaznamenány jsou také nové zvukové efekty v rámci ovladače DualSense.

- Capcom má další problémy. Hackeři na internetu zveřejnili nejen tajné dokumenty z vývoje různých her, ale nyní také vývojovou verzi hry Resident Evil Village. Výsledkem je množství spoilerů o příběhu i samotném konci hry. Lze najít také modely monster nebo screenshoty. Titul přitom vyjde až během jara 2021, pravděpodobně v dubnu/apríli.

Přečtěte si také: Resident Evil Village v nových gameplay záběrech

- Magazín Edge láká na exkluzivní odhalení velké hry. Zatím máme k dispozici pouze šedý obrázek s velkým černým oválným tvarem, který vyplňuje velkou část obálky. Spousta lidí si myslí, že jde o připravované pokračování Hollow Knight. Nové číslo Edge bude vydáno 31. 12. 2020.