Aktualizace: Ubisoft potvrdil včerejší informace VGC o zrušení vývoje pokračování Immortals Fenyx Rising. V prohlášení společnost mluví o přerozdělení některých vývojových týmů v Quebecu na jiné projekty a zaměření na další rozvoj svých největších značek.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Článek původně vyšel 25. 7. 2023 v 19:00

Humorné řecké dobrodružství Immortals: Fenyx Rising od autorů Assassin’s Creed Odyssey z roku 2020 osobně považuji za povedenou hru, která byla zasazena do nádherného a rozmanitého světa. Pochlubila se dobrým příběh a i přes repetitivní souboje byla zábavná.

Pokračování jsem považoval za hotovou věc, spekulace z loňského roku o dvojce dávaly smysl a já se těšil, jaké další mytologie vývojáři prozkoumají; mluvilo se například o havajských polynéských mýtech. Mezitím dodatečný obsah nabídl další příběhy: nové výzvy od bohů v A New God, Myths of the Eastern Realm s novým hrdinou Ku, jenž se vypravil na vyýpravu inspirovanou oblíbeným čínským mýtem, a The Lost Gods z božské perspektivy.

Ubisoft měl na začátku tohoto měsíce pokračování mytologické adventury zrušit, ve vývoji mělo být u původních tvůrců ve studiu Ubisoft Quebec. Dle zdrojů serveru VGC jsou důvodem jiné větší značky, které mají u francouzské společnosti přednost. Vypadá to, že vedení nechce riskovat a místo nového Immortals se rozhodlo peníze a čas investovat do zavedených značek. Mimo jiné má plánovat 11 her Assassin’s Creed, včetně remaku Black Flag.

Tom Henderson z Insider Gaming prý viděl z nového Immortals záběry. Hra s kódovým označením Oxygen se měla odehrávat v Polynésii. Záběry ukázaly hlavní postavu, která byla schopna měnit podobu v různé mýtické tvory. Tato proměna by hráčům propůjčila všelijaké možnosti, včetně létání, plavání a ovládání klasických živlů v podobě ohně, vzduchu, země a vody.

Vývoj měl začít už v roce 2021 a do vydání mohlo zbývat přibližně 18 měsíců. Dle Hendersona jsou jeho zdroje, které hru testovaly, zrušením překvapeni a zmateni. Podle nich se vyvíjela dobře.

Také vám přijde škoda, že se nedočkáme druhého Immortals? Pokud jste hru nehráli, tak ji najdete také v předplatném PlayStation Plus Extra a Xbox Game Pass. Má české titulky.

*Článek byl 25. 7. ve 21:15 aktualizován o další informace.