Ubisoft má svou budoucnost spojit s Assassin’s Creed a v průběhu let nám tuhle značku naservírovat v různé podobě. V současné době má francouzská společnost pracovat na 11 různých projektech této série. Oficiálně víme pouze o pěti titulech: Mirage, Nexus VR, Codename Red, Codename Hexe a Codename Invictus. K nim máme přičíst dalších 5 projektů, včetně remaku Black Flag.

Předělávka hry z roku 2013 má být v nejranější fázi a očekává se nejdříve za několik let. Na modernizaci hry se má údajně významně podílet tým ze studia Ubisoft Singapore, který měl u původního Black Flag na starost ovládání lodí. Jde ovšem také o autory velmi problematického Skull and Bones. Osobně bych to viděl tak, že Ubisoft si je vědom toho, že o Skull and Bones nebude takový zájem a rozhodl se nákladný vývoj využít i pro remake oblíbeného Black Flag. Mimochodem, Skull and Bones bylo původně plánováno jako dodatečný obsah právě pro Black Flag.

TYHLE ASSASSIN’S CREED HRY MÁ TEĎ UBISOFT PLÁNOVAT:

  • Assassin’s Creed Mirage [singleplayer] (ve vývoji) – 12. 10. 2023
  • Assassin’s Creed Nexus [VR] (ve vývoji) – rok 2023
  • Assassin’s Creed Codename Jade [mobily] (ve vývoji) – očekává se v roce 2023
  • Assassin’s Creed Codename Red [singleplayer] (ve vývoji) – zdroje předpokládají vydání v roce 2024
  • Assassin’s Creed Codename Hexe [singleplayer] (předprodukce) – očekává se 2025/2026
  • Assassin’s Creed Codename Invictus [multiplayer] (předprodukce) – očekává se 2025/2026
  • Assassin’s Creed Codename Nebula [singleplayer] (koncept/prototyp) – neznámý termín
  • Assassin’s Creed Codename Raid [multiplayer] (koncept/prototyp) – neznámý termín
  • Assassin’s Creed Codename Echoes [multiplayer] (koncept/prototyp) – neznámý termín
  • Assassin’s Creed Nexus 2 [VR] (interně disktutováno) – neznámý termín
  • Assassin’s Creed Black Flag Remake [singleplayer] (nově schváleno) – neznámý termín

Co víme dál? Projekt Nebula má pocházet od studia Ubisoft Sofia, které spolupracovalo na Assassin’s Creed III: Liberation a Assassin’s Creed Rogue. Titul má nabídnout tři různá prostředí: Indii, Aztéckou říši a Středomoří.

Čínské studio Ubisoft Chengdu má připravoval bezplatný kooperativní titul pro 4 hráče, který bude mít PvE (boje proti umělé inteligenci). Projektu se přezdívá Raid.

Ubisoft Annecy je známo vývojem multiplayerových částí her Assassin’s Creed a Splinter Cell a pomáhalo s The Division 2, nyní mělo dostat možnost vytvořit multiplayerový titul ze světa známou značku Assassin’s Creed. O něm víme akorát, že se mu říká projekt Echoes a má využít cloudovou technologii Ubisoft Scalar.

Teď rekapitulace dříve představených projektů. Nejdůležitější je teď Mirage, které je menší, vrací se ke kořenům série a vyjde už v říjnu tohoto roku. Potom jsou tady Red a Hexe, které vyjdou v rámci Assassin's Creed Infinity. Red je od Ubisoft Quebec (AC: Odyssey) a zavede nás do feudálního Japonska a Hexe od Ubisoft Montreal se dle všeho točí kolem čarodějnických procesů v posledních fázích Svaté říše římské.