Už zítra vychází Ghostwire: Tokyo od tvůrců The Evil Within ze studia Tango Gameworks. Majitelé Deluxe edice ve verzi pro PlayStation 5 už dokonce mohou pár dnů hrát v předběžném přístupu. Tango však nepatří mezi studia, která v jeden čas pracují jen na jedné hře, a tak už nyní máme určitou představu o tom, co nám japonský tvůrčí celek nabídne příště.

Shinji Mikami, ředitel a zakladatel studia Tango Gameworks, v rozhovoru pro magazín Famitsu prohlásil, že tým pod vedením Johna Johanase, který vedl vývoj DLC pro první díl The Evil Within a celého The Evil Within 2, chystá zcela novou hru, která bude pravý opak hororu. „Je to vážně dobrá hra, takže mějte oči na šťopkách,” dodává Mikami v rozhovoru, jenž přeložil server VGC.

O tom, že John Johanas a jeho tým pracuje na nové hře, jsme se dozvěděli už loni na podzim, nyní jsou proto důležitější slova o zcela novém titulu a opaku hororu, která nasvědčují tomu, že nepůjde o pokračování Ghostwire: Tokyo ani o třetí díl The Evil Within. V ten někteří fanoušci stále doufají, bohužel ale zůstává faktem, že prodeje The Evil Within 2 z roku 2017 zůstaly navzdory dobrému přijetí kritiků i fanoušků za očekáváním. Vývoj Ghostwire: Tokyo sice začal jako vývoj třetího dílu The Evil Within, postupem času se však projekt natolik proměnil, že se vývojáři rozhodli pro novou značku. A ani nyní nevypadá vidina pokračování hororové série zrovna růžově.

Příprava titulu, který bude opakem hororu, je totiž součástí snah studia Tango Gameworks vymanit se ze škatulky tvůrčího týmu, který vytváří pouze hororové hry. „Doufám, že časem změníme to, jak Tango Gameworks aktuálně působí. Pro tuto chvíli jsme stále vnímáni jako studio, které se specializuje jen na survival horor. Samozřejmě je hezké mít fanoušky, kteří o nás uvažují jako o studiu s reputací z vývoje herních survival hororů. Ale také chceme být viděni jako studio, které umí vytvářet širší výběr her. V budouvnu budeme vydávat více a více nových her, počínaje Ghostwire: Tokyo, takže nám prosím věnujte svou podporu,” prohlásil Shinji Mikami v souvislosti s budoucností celého studia.

Vypadá to tedy, že Tango Gameworks opravdu nehodlá vytvářet jen tituly na způsob The Evil Within nebo Resident Evil, což je koneckonců série, která Mikamiho proslavila. Jak se ale zdá, na odpověď na otázku, co přesně nám může časem Tango nabídnout, si budeme muset nějakou dobu počkat. S určitou mírou jistoty se pro tuto chvíli dá říct snad jen to, že ať už japonské studio vytvoří v budoucnu cokoliv, s největší pravděpodobností půjde o exluzivitu pro PC a Xbox. Tango Gameworks koneckonců spadá pod Bethesdu, kterou minulý rok koupil Microsoft, takže Ghostwire: Tokyo může být docela dobře poslední hrou od tvůrců The Evil Within a vlastně i od celé Bethesdy, kterou si budou moci užít také příznivci PlayStationu.

Ghostwire: Tokyo vyjde 25. března/marca 2022 ve verzi pro PlayStation 5 a PC. Očekává se, že na Xbox Series X|S hra dorazí o rok později. Přečtěte si také naši recenzi.