Pokud jsou spekulace z poslední doby správné, tak Ubisoft má před sebou náročný rok, ve kterém se může lámat chleba. Francouzská společnost musí přečkat nadcházející měsíce, aby na trh posléze uvedla tituly, od nichž se očekávají velké prodeje. K nim se řadí nejen Assassin’s Creed s kódovým označením Red zasazený do feudálního Japonska, ale také nové Far Cry a později Ghost Recon.

Začátkem tohoto roku se internetem nesly zprávy, že Ubisoft plánuje plnohodnotné Far Cry 7 interně označené jako Project Blackbird a samostatný multiplayerový titul Far Cry nazvaný jako Project Maverick. Minimálně druhý jmenovaný titul má být údajně zasazen do aljašské divočiny a ve velkém sázet na svou obtížnost. Očekává se, že stejné prostředí využije i právoplatný sedmý díl.

Vývoj obou projektů má vést Ubisoft Montreal, kterému má podle nejnovějších neoficiálních informací pomáhat Ubisoft Toronto. Právě pobočka, jež byla pověřena kompletním remakem značky Splinter Cell, zveřejnila nedávno záhadnou zprávu o interní ukázce dvou neoznámených her. Podle insidera Toma Hendersona se řešil nejen pokrok při vývoji návratu tajného agenta Sama Fishera, ale také Far Cry.

Prý není jasné, s jakým projektem Far Cry v Torontu vypomáhají. Také je otázkou, zda je to dobrá, nebo špatná zpráva. Na jednu stranu se o nové Far Cry stará více odborníků. Na stranu druhou tím může utrpět vývoj remaku Splinter Cell.