Zítra potěší CD Projekt RED všechny hráče Cyberpunku 2077 další velkou aktualizací. Update 2.1 přinese plně funkční systém metra a spoustu vylepšení hratelnosti. Něco z toho ukazuje přes minutu dlouhý trailer.

Spoustu z toho popsal Martin Cvrček ve svém detailním článku. Přesto polské studio ještě odhalilo několik zajímavostí. Hlavní novinkou je bezpochyby systém metra, respektive nadzemky. Nyní bude možné cestovat mezi 19 stanicemi na 5 linkách napříč celým Night City. Zvolit si můžete rychlou jízdu, nebo se dívat z okna a kochat se světem. Tady rovněž můžete poslouchat rádio díky funkci Radioport, kterou využijete i při chození a běhání venku. Když vstoupíte do mise, tak se rádio automaticky vypne, případně začne hrát hudba pro daný úkol.

Mnozí hráči budou jistě nadšeni z možnosti pozvat svou drahou polovičku do jednoho z apartmánů, které vlastní. Tato setkání jsou neomezená a dostupná budou poté, co dokončíte cestu románku s danou postavou.

Kochat rozmanitým světem Night City se můžete nejen v nadzemce, ale rovněž skrz vyhlídkové dalekohledy. Umístěny jsou na různých scénických místech, tak se zítra můžete pustit do hledání. Nebo raději využijete možnosti závodit i mimo klasické mise a získat další odměny či slevy na koupi nových vozů?

Když jsme u nich, tak seznam obohatí Porsche 911 Cabriolet a další motorky. Řízení motorek se navíc dočká vylepšení a počítat máme také s novými jízdními mechanikami. Řady vylepšení se dočkaly také souboje s bossy, včetně toho s Adamem Smasherem. Ten je nyní ironičtější, protože Smasher se lépe přizpůsobuje taktice hráčů, ale také neúprosnější, když používá svůj Sandevistan – podobně jako v seriálu Cyberpunk: Edgerunners.

Aktualizace 2.1 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze Cyberpunku 2077 vychází zítra, 5. 12. 2023. Také jsme se dozvěděli, že už je to opravdu poslední vylepšení hry. Vývojáři se totiž přesouvají na nového Zaklínače. Přesto pro Cyberpunku 2077 mohou vyjít ještě menší patche s nějakou tou opravou chyb a problémů. Pakliže doufáte v New Game Plus, tak není v plánu.

Jak už jsme vás informovali, nový Cyberpunk je v předprodukci. Dělá na něm opravdu malý tým, který se bude v Bostonu postupně rozšiřovat o nové specialisty.