Práce na novém Cyberpunku už běží, ale jeho vydání je vzdálené roky. Nejprve musí CD Projekt RED vybudovat nový tým v Bostonu kam se stěhuje část původních tvůrců. Jedním z nich je hlavní designér úkolů Paweł Sasko. Ten v rozhovoru pro pořad TheNeonArcade potvrdil, že projekt je ve velmi rané fázi.

Nový Cyberpunk známý pod kódovým názvem Project Orion se nachází na začátku, je ve fázi konceptu a předprodukce. Dohlíží na něj velmi malý tým složený ze zkušených lidí. Mezi nimi jsou Gabe Amatangelo (režisér Cyberpunku 2077), Igor Sarzynski (režisér příběhu) a Sarah Gruemmer (expertka na úkoly). Je to záměrně, v této fázi je to lepší, velký tým by práci jen komplikoval. V budoucnu je doplní další experti a úplně noví zaměstnanci, jejichž nábor už začal v Bostonu. V pozdějších fázích má na projektu pracovat 350 až 500 lidí.

Velkou výzvou je Unreal Engine 5. Jak víme, CD Projekt RED se rozhodl opustit svou technologii REDengine a navázat úzkou spolupráci s Epic Games. Tuto skutečnost potvrzuje Sasko. Mluví o úzké spolupráci, aby se polská firma naučila s novými technologiemi a nástroji pracovat a dokázala je naplno využít.

„Na jednu stranu je to výzva, na druhou je pro nás čest spolupracovat s Epic Games. Je to obrovská společnost s nezměřitelným množstvím velmi zkušených inženýrů. Můžeme se od nich učit. Proto výzvu nevnímám jako překážku, ale spíše jako příležitost. Vidím možnosti, abychom udělali něco úžasného,“ dodal Paweł Sasko.

Kromě nového Cyberpunku v CD Projektu RED chystají novou trilogii Zaklínače. I ta poběží na Unreal Enginu 5 a první díl dorazí před projektem Orion. V létě na Zaklínači pracovalo téměř 260 vývojářů. Dále se chystá nová značka, plnohodnotný remake Zaklínače a problematický zaklínačský projekt Sirius.

Připomeňme, že Cyberpunk 2077 prodal více než 25 milionů kusů a Phantom Liberty se za první týden prodalo přes 3 miliony kusů. S vydáním prvního a současně posledního příběhového rozšíření bylo uvedeno, že už nedojde k žádným velkým aktualizacím. Pokud hru ještě nemáte, můžete si ji koupit třeba na CZC.cz.