Tak to vypadá, že Cyberpunk 2077 ještě neřekl poslední slovo. I když dosud studio CD Projekt RED hovořilo o nedávno vydané placené expanzi Phantom Liberty a náplni bezplatné aktualizace 2.0 jako o poslední významné obsahové náloži, které se kdy hra dočká, někomu to zjevně nestačilo. Tvůrci totiž v novém streamu představili chystanou a pochopitelně taktéž bezplatnou aktualizaci 2.1, která nabídne celou řadu bezplatných novinek. A to už 5. prosince/decembra 2023, kdy na trh s fyzickými kopiemi vstupuje Ultimate Edition.

Nejvýraznější novinkou aktualizace 2.1 je bezesporu řádný systém metra, potažmo nadzemky. Někdo v CD Projektu RED očividně rozhodl, že by se hráči neměli spoléhat jen na moddery, takže už brzy nabídnou oficiální možnost, jak cestovat po Night City v pohodlí vlakové soupravy a kochat se výhledem na město.

Příznivce rádia by mohla potěšit novinka nazvaná Radioport, díky níž budete moci poslouchat výběr z rádiových stanic i během chůze a obecně mimo vozidlo. Zajímavě zní také nová dostaveníčka s partnery V, což v praxi znamená, že po stažení patche 2.1 budete moci konečně podle svého uvážení pozvat Panam, Judy, Rivera nebo Kerryho k sobě do bytu.

Pokud vás při hraní Cyberpunku 2077 mrzelo, že je možné se zúčastnit klasických závodů jen v určitých misích, nyní budete moci závodit opakovaně a získávat další odměny či slevy na stránce, na níž si lze koupit nová vozidla. K rozšíření má dojít i v oblasti automobilových honiček a samotného vozového parku, který obohatí Porsche 911 Cabriolet a další motorky. Řízení motorek se navíc dočká vylepšení a počítat máme také s novými jízdními mechanikami.

A jestli jste rádi šikanovali chudáka Adama Smashera, který představuje finálního, ale mnohdy nepříliš obtížného bosse na konci hlavní příběhové linie základního Cyberpunku 2077, tak s tím je konec. Vývojáři vylepšili Smasherovu umělou inteligenci a nově může použít Sandevistan, stejně jako v anime sérii Cyberpunk: Edgerunners, kterou najdete na Netflixu. Jako už tradičně se pak máme těšit na nová tajemství, další možnosti přístupnosti a různá technická vylepšení.

Takže určitě je na co se těšit. Jestli si chcete něčím zkrátit čekání na příští úterý, můžete se ještě podívat na trojici videí, která hezkým způsobem shrnují historii Night City a Dogtownu, čtvrtě, v níž se odehrává většina expanze Phantom Liberty. A teď mě omluvte, najednou mám neodbytný pocit, že jsem ten Cyberpunk ještě nějakou dobu měl nechat nainstalovaný.