Vývojáři z Turtle Rock Studios, kteří v letošním roce vytvořili kooperativní zombie střílečku Back 4 Blood, se připojují k čínskému konglomerátu. Tencent totiž koupil společnost Slamfire, pod kterou autoři Left 4 Dead, Evolver a Back 4 Blood spadají.

Dobrou zprávou pro všechny fanoušky projektů od Turtle Rock Studios je, že po akvizici si tým zachová tvůrčí svobodu a budou ho nadále řídit spoluzakladatelé Phil Robb a Chris Ashton. Akvizice nebude mít žádný vliv ani na Back 4 Blood, které vydala firma Warner Bros. Games.

„Všichni se těšíme, až se připojíme k rodině studií Tencent,“ uvedl v tiskové zprávě prezident a generální ředitel Turtle Rock Studios Steve Goldstein. Ten si pochvaluje globální dosah Tencentu, hluboké znalosti her a bezprecedentní podporu. To vše jim má pomoci vytvářet ambiciózní hry, o nichž sní, a zároveň zachovat autonomii a nezávislého ducha.

Eddie Chan, ředitel pro globální strategii společnosti Tencent Games, dodal: „Jsme velkými fanoušky her od Turtle Rock Studios, zejména jejich úžasného přístupu k vytváření kooperativních online her. Nemůžeme se dočkat, co přijde dál, a jsme nadšeni, že se můžeme podílet na jejich budoucnosti.“