Příznivci budovatelské strategie Jurassic World Evolution z roku 2018 si možná vzpomenou, že hra byla k dispozici také v dražší Deluxe edici, která nabídla několik dodatečných druhů dinosaurů (Styracosaurus, Crichtonsaurus, Majungasaurus, Archaeornithomimus a Suchomimus). Tyto dinosaury bylo přitom možné získat i po zakoupení DLC, které fungovalo jako upgrade hry na Deluxe edici.

Jurassic World Evolution 2 v tomto trendu pokračuje, a tak byla společně s novým trailerem a konkrétním datem vydání odhalena Deluxe edice hry, jež nabídne zájemcům například několik nových cedulí obchodů. Konkrétně se jedná o cedule Sushi, Carvery a Waffles pro obchody s jídlem, Fruity a Herbal Tea pro podniky nabízející nápoje a Amber pro místa, na nichž mohou návštěvníci parku kupovat suvenýry.

Deluxe edice láká také na trojici skinů pro vozidla, která pomáhají s provozem a údržbou parku. Tyto skiny jsou inspirované organizací Dinosaur Protection Group, známou z úvodu filmu Jurský svět: Zánik říše, a budou dostupné v režimech Sandbox a Challenge. V kampani se s nimi tedy z nějakého důvodu nesetkáte.

Nejzajímavější jsou ale opět noví ještěři, podle slov tvůrců ze studia Frontier Developments vhodní pro ty, kterým nestačí více než 75 druhů, s nimiž se setkáme v základní hře. Deluxe edice Jurassic World Evolution 2 konkrétně obsahuje následující druhy:

  • Huayangosaurus - nejstarší známý člen rodiny stegosaurů, objeven v Číně
  • Pachyrhinosaurus - vzdálený bratranec Triceratopse
  • Megalosaurus - jeden z prvních objevených dinosaurů, údajně objeven již v roce 1676
  • Geosternbergia - jeden z největších pterosaurů s rozpětím křídel až 7 metrů
  • Attenborosaurus - tvor, který žil před 190 miliony let, pojmenovaný po známém přírodovědci Davidu Attenboroughovi. Jeho bratr, Richard Attenborough, hrál Johna Hammonda ve filmech Jurský park a Ztracený svět: Jurský park

Deluxe edice Jurassic World Evolution 2 je o 10 euro dražší než základní edice. Lze také očekávat, že po vydání bude znovu k dispozici DLC fungující jako upgrade. Za předobjednávku libovolné verze pak každý dostane další skiny pro vozidla použitelná v módech Sandbox a Challenge. Tyto skiny pro změnu využívají motivy společnosti InGen z filmu Ztracený svět: Jurský park.

Aby toho nebylo málo, v posledních týdnech se nám blíže představili dva ještěři, s nimiž se setkáme v základní hře. Prostor v sérii videí Species Field Guide tentokrát dostal Pteranodon a Qianzhousaurus. Na akci Future Game Show se pak ukázal sám Jeff Goldblum, představitel Iana Malcolma, jehož uslyšíme i ve hře, aby blíže představil další záběry z hraní. Ty nabízí především bližší pohled na létající a vodní ještěry.

Jurassic World Evolution 2 vyjde 9. 11. 2021 ve verzi pro PC (Steam a Epic Games Store), PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S.