Alespoň projednou snad můžeme napsat, že nedošlo k odkladu nějaké očekávané hry. V průběhu akce Opening Night Live na Gamescomu jsme se dočkali prvního gameplay traileru budovatelské strategie Jurassic World Evolution 2, který navíc odhaluje konkrétní datum vydání. Dosud jsme věděli jen to, že si hru zahrajeme někdy letos, a světe div se, vývojáři ze studia Frontier Developments hodlají tento závazek splnit. Jurassic World Evolution 2 tudíž vyjde 9. listopadu/novembra 2021.

Gameplay trailer, sestavený ze záběrů z alfa verze hry, navíc ukazuje řadu novinek, na které vývojáři v měsících po odhalení projektu na letošní výstavě E3 lákali. Vidět tudíž můžeme vcelku pestrá prostředí, v nichž budeme stavět parky s dinosaury, konstrukci voliér pro létající ještěry, vizuální úpravu parku přidáváním rostlin či kamenů nebo rozšířené chování prehistorických tvorů. Nechybí tak ukázka lovu, soubojů, sociálních interakcí a samozřejmě pokusu o útěk z výběhu.

Nejzajímavější je však závěr traileru. Výjimečně nemáme na mysli jako vždy velkolepý řev Tyrannosaura Rexe, ale vůbec první in-game pohled na jednoho z vodních ještěrů. Zajímavě vypadá také amfiteátr, který je přímo převzatý z filmu Ztracený svět: Jurský park. Přestože se tedy hra odehrává po událostech filmu Jurský svět: Zánik říše, očividně v ní nebude nouze o odkazy na počátky celé jurské série.

Jurassic World Evolution 2 vyjde 9. 11. 2021 ve verzi pro PC (Steam a Epic Games Store), PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S.