GTA 5 přilákalo na Epic nejvíce hráčů. Brzy gameplay z Call of Duty: Vanguard. Nová sluchátka od Xboxu. Google chtěl koupit Epic. Nejlépe hodnocená hra pro next-gen. Úspěch Controlu. A další zprávičky.

- První gameplay záběry z Call of Duty: Vanguard uvidíme 25. 8. na Gamescom Opening Night Live (začíná ve 20:00), potvrdil moderátor a producent Geoff Keighley. Hra zabere 250 GB společně s multiplayerem, Zombies a Warzone. Jinak je uváděno 75 GB až 100 GB v závislosti na regionu, což bude pravděpodobně jen pro kampaň.

- Krvavá multiplayerová bojovka Chivalry 2 prodala milion kusů. Jde o nejprodávanější hru vydavatelství Tripwire a nejrychleji prodávanou hru pro Torn Banner Studios. Hráči dohromady nahráli přes 8 milionů hodin a v bitvě bylo zabito více než 420 milionů rytířů.

- 7 milionů nových uživatelů získal Epic Games Store v době, kdy rozdával Grand Theft Auto 5 od Rockstar Games, což je nejvíce ze všech her. Na dalších místech se nachází Civilization 6 a Subnautica, každý titul měl přilákat 2,5 milionu nových uživatelů. Nechali jste se nějakou hrou zlákat?

- Jako bezplatné vylepšení PS4 verze byl na PS5 spuštěn Train Sim World 2 a chlubí se největším počtem trofejí, má jich 328. Až na druhém místě se 142 trofejemi je Elder Scrolls Online. Odemčení všech trofejí v Train Sim World 2 zabere tisíce hodin.

- Microsoft představil nová stereofonní sluchátka pro Xbox (PC a mobily). Pohodlná ergonomie, univerzální velikost a lehká a flexibilní, píše společnost. Dostupné budou od 21. 9. 2021 za doporučenou maloobchodní cenu 1599 Kč. Máte si s nimi užít mocný a čistý zvuk, podporu technologie prostorového zvuku Windows Sonic a křišťálově jasný chat.

- Google zvažoval partnerství s čínským Tencentem pro získání Epic Games. Americká společnost chtěla buď koupit menšinový podíl Epicu, který vlastní Tencent, nebo spojit síly s Tencentem a získat celý Epic. Informace se objevily v dokumentech předložených k soudu při sporu mezi Epicem a Applem.

- Sea of Thieves má 4,8 milionu aktivních hráčů za červen 2021. Srpnová aktualizace do pirátského dobrodružství přidala kosmetiku z Pirátů z Karibiku.

- Nejlépe hodnocenou hrou pro Xbox Series X/S a PlayStation 5 je Hades, minimálně dle Metacritic. PS5 verze má v průměru 93 bodů, což je o jeden více než Demon's Souls, o tři více než Tony Skark Pro Skater 1 + 2 a o čtyři více než Final Fantasy VII Remake Intergrade. U Xboxu Series X/S je na druhém místě Microsoft Flight Simulator (90), It Takes Two (89) a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 (89).

- Control od Remedy zase hrálo více než 10 milionů hráčů. To neznamená, že si tolik lidí akční adventuru koupilo, protože hra byla zdarma na Epic Games Store i na PlayStation Plus. V Remedy nyní připravují kooperativní hru zasazenou do světa Control, nástupce Control s vyšším rozpočtem, příběhovou kampaň pro Crossfire HD, AAA titul ve spolupráci s Epic Games (prý Alan Wake), menší hru ve spolupráci s Epicem a bezplatný co-op projekt Vanguard.

- Japonské akční RPG Scarlet Nexus se chlubí hodnocením.

- Digitální knihovnu na Epic Games Store si můžete rozšířit o rogue-lite střílečku Void Bastards a plošinovku Yooka-Laylee. Čas máte do 26. 8. Poté bude k mání logická hra Automachef.

- Z Ubisoftu po 24 letech odešel Emile Liang, producent Far Cry 6. Posledních osm let strávil v torontské pobočce, kde byl zapojen do vývoje série Far Cry. Liang chce nyní v Torontu vzdělávat další vývojáře her, protože nástroje, technologie a procesy se rychle mění.

- Ubisoft se u příležitosti Gamescomu zúčastní Arena Booth Online 2021 a ve svém virtuálním stánku Ubisoft Entrepreneurs představí sedm nezávislých vývojářů z USA, Kanady, Německa a Rakouska. Virtuální stánek bude přístupným všem od 25. do 29. 8. Půjde o:

  • Dorfromantik od Toukana Interactive
  • WHALIEN od Forbidden Folds
  • Arcadian Atlas od Serenity Forge/Twin Otter Studios
  • Sea Raiders od Watcha Games
  • Operation: Tango od Clever Plays
  • Skategirl Destroys the Universe od Mermaid Heavy Industries
  • Races od Killjoy Games