Dobré ráno. Mysleli jste si, že Valve zapomnělo vyvíjet hry? Prý tomu tak není. V Naughty Dog možná vzniká fantasy titul, zatímco hororový Scorn prošel důležitým milníkem. A už jste viděli Ricka a Mortyho v God of War: Ragnarök?

- Podle Grega Coomera z Valve je vývoj her pro společnost stále velmi důležitý a ve vývoji mají spoustu her. Na nespecifikovaných projektech se podle něj má podílet vysoké procento lidí ve firmě. V rozhovoru pro Famitsu také uvedl, že po Alyxu mají v plánu další věci ve světě Half-Life. Tak snad se jednoho dne dočkáme.

- Tempest Rising je moderní pojetí Command & Conquer, nebojí se přiznat zástupce studia Slipgate Ironworks. Autoři se inspirovali u této klasické série a jsou pro, kdyby jejich hra vyprovokovala EA, aby „zvedli zadky“ a vytvořili nový Command & Conquer.

- Gotham Knights bude mít na PC ray tracing efekty. Podle Intelu mohou hráči očekávat vylepšené odrazy a měkké stíny. Kromě toho hra bude podporovat technologii XeSS od Intelu. Zatím nevíme, zda bude podporovat také DLSS od Nvidie a FSR 2.0 od AMD.

- Začátkem minulého roku se objevily artworky, které měly pocházet z tajného fantasy projektu studia Naughty Dog. I když spojení s tvůrci The Last of Us bylo později popřeno umělcem (prý šlo o jeho osobní věc, která ho napadla při hraní Assassin's Creed: Valhalla), tak fanoušci tento sen stále přiživují. Teď si v The Last of Us Part 1 všimli čtyř plakátů, na nichž jsou draci, meče a létající koně.

- Fanoušci hry BioShock Infinite jsou naštváni, pro PC verzi na Steamu vyšla aktualizace, která přináší možnost propojení účtů s 2K a speciální launcher s obchodem pro nákup nového obsahu. Hráči se ptají, jaký smysl má přidat do titulu vydaného téměř před deseti lety takovou věc. Současně volají, aby společnost Valve zavedla nějaká pravidla, jež budou vydavatelům bránit v nasazování těchto nesmyslů sloužícím akorát k získávání dat a reklamě.

- Vydání Scornu se blíží. Akční hororová adventura inspirovaná H. R. Gigerem úspěšně prošla procesem certifikace. Společnosti Microsoft a Valve tak mohly zkontrolovat, že titul funguje. Jde o významný milník. Vývojáři podporovatelům (od Tier 2) nabídnou prolog. Dostupný bude od 21. 9.

- Adult Swim a PlayStation se spojili a společně připravili nový trailer na God of War: Ragnarök. V něm místo Krata a Atrea vystupují Rick a Morty. Jak je u této dvojice zvykem, o legraci není nouze. Ve videu vidíme Ricka jak si holí vlasy a pomaluje si obličej na styl Krata. Rick doufá, že takhle přesvědčí Mortyho, aby společně cestovali do chladného Midgaru.

- V příštím roce má vyjít zbrusu nová originální hra se Želvy Ninja. Zářijové číslo magazínu Toy World píše o vysokorozpočtovém titulu, o kterém slyšíme poprvé. Pokud je to pravda, tak se snad brzy dozvíme více.

- Z CD Projektu RED po 15 letech odešel produkční šéf Cyberpunku 2077 a výkonný producent Jędrzej Mróz. Vydá se na nové dobrodružství, kde ho čeká něco nového.

- Dnes na Night City Wired dojde na informace o patchi 1.6 pro Cyberpunku 2077. Polské studio avizuje ještě nějaká překvapení, tak uvidíme, co to bude. Ze včerejška víme, že nový obsah do hry by měl mít spojitost s anime seriálem Edgerunners. Stream se koná od 17:00.

- Nová hra od autorů Limbo a Inside poběží na Unreal Enginu 5, vyplývá to z jednoho z formulářů k mnoha volným pracovním pozicím dánského studia Playdead. Z dřívějška víme, že tajemný projekt bude sci-fi dobrodružství z pohledu třetí osoby odehrávající se ve volně prozkoumatelném otevřeném světě. Teasery jsou staré více než rok a půl. Najdete je zde.

- Návrat Fable se nám ukáže, až bude titul připraven. Nemáme se ale ničeho obávat, je mu věnovaná veškerá péče, kterou si zaslouží. V týmu Playground Games si mají být dobře vědomi toho, co mají v rukou, vzkázal na PAX West 2022 šéf Xbox Game Studios, Matt Booty.

- Spekulacím o PC verzi Returnal dávají za pravdu sami vývojáři, kteří na konferenci GDC vystoupili, aby představili svou technologii a pohovořili o své práci na hře. Během akce přitom použili záběry z dosud neoznámené PC verze.