V Resident Evil: Village měl být mocný nepřítel. Survival Rust přidává ziplines. Tvůrci Stalkera pořádají výprodej na pomoc Ukrajině. Oficiální kuchařku bude mít i Halo. Sídlo Nintenda se proměnilo na hotel.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Co byste řekli na to, že jedním z nepřátel v Resident Evil Village měly být mořské panny? Narazit jste na ně měli při procházení Moreauovou vodní bažinatou jámou, informuje spolehlivý leaker Dusk Golem. V tomto místě vývojáři původně počítali s dalšími nebezpečnými tvory. Mořské panny měly být údajně velmi rychlé ve vodě a pokud by vás spatřily, tak jedinou šancí pro vás by bylo dostat se na souš. Nakonec byly ale tyto nápady při vývoji vyškrtnuty.

- Příští týden, konkrétně 15. 4., se předplatitelé Nintendo Switch Online + Expansion Packu mohou těšit na další hru z éry Nintenda 64. Tentokrát Nintendo vybralo Mario Golf z roku 1999.

- V souborech Battlefieldu 2042 byly objeveny nové lokality, které by se brzy mohly změnit na tři nové mapy. Jmenují se Drained, LightsOut a DockLands. Poslední jmenovaná může být další verzí existující mapy pro Portal.

- Survival Rust obdržel dubnovou aktualizaci. Mimo jiné přináší ziplines, které výrazně usnadní cestování po mapě. Obsahuje také vylepšené modely a odstraňuje řadu drobných chyb. Při používání ziplines buďte opatrní, srážka se stromem, vozidlem nebo jiným hráčem povede k bolestivému pádu. Tvůrci hodlají zipline systém v budoucnu vylepšit.

- Tvůrci série S.T.A.L.K.E.R. z ukrajinského studia GSC Game World uspořádali sbírku na pomoc Ukrajině zmítané válkou. Na Steamu si můžete koupit S.T.A.L.K.E.R.: Bundle obsahující Call of Pripyat, Clear Sky a Shadow of Chernobyl stojí 6,79 eur. Na GOG.com najdete také strategii Cossacks 3 za 3,99 eur i střílečku FireStarter za 1,09 eur.

- Společnost Square Enix si zaregistrovala ochrannou známku Tactics Ogre: Reborn. Dle názvu by mohlo jít o remaster pro milovníky japonské SRPG. Zajímavé je, že tuto hru společně s Chrono Cross Remaster, který nyní vychází, zahrnoval únik z databáze GeForce Now od Nvidie.

- To Capcom pro mobily chystá první tři hry Ace Attorney. Dobrodružství právníka Phoenixe Wrighta bude přepracováno pro Android a iOS. Půjde o vylepšené verze, které dorazí pod názvem Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy. Plus Capcom z App Store odstraní Ace Attorney Trilogy HD, jež je pouhou upscalovanou verzí z Nintenda DS.

- Oficiální kuchařku bude mít nejen herní Zaklínač od CD Projektu RED, ale také Halo. Kniha vyjde letos v srpnu a zahrne více než 70 receptů od svačinek, které si můžete vzít s sebou do Warthogu, až po pomazánky, kterými nakrmíte celou letku.

- S předplatným Xbox Live Gold nebo Xbox Game Pass Ultimate si na konzolích Xbox Series X/S a Xbox One můžete o víkendu zahrát Football Manager 2022 Xbox Edition a Grow: Song of the Evertree.

- Crytek se omlouvá za problémy v Hunt: Showdown, které hráče odpojovaly, a prodlužuje událost Traitor's Moon do 18. 4. 2022, původně měla skončit o čtyři dny dříve.

- Konečně je tady patch pro Life is Strange: Remastered, který přináší 60 snímků za sekundu pro PlayStation 5, na Xbox Series X dorazí brzy.

- Původní sídlo Nintenda bylo zrekonstruováno a otevřeno jako hotel, který zachovává mnoho původních prvků budovy. Hotel Marufukuro byl otevřen 1. 4. 2022. Většina exteriéru zůstala stejná jako v roce 1933, interiér však prošel rekonstrukcí. Ceny pokojů začínají na 108 000 jenech (880 dolarů) za noc.

- Pro PlayStation 5 exkluzivitu Astro's Playroom vyšel patch, který má pouhých 158 MB. Dle oficiálních poznámek se zaměřil na vylepšení a vyladění hry, včetně lepšího výkonu, optimalizace některých prvků a opravu chyb.

- Blizzard upravil skin hrdinky Zarya v Overwatch. Ze skinu byl odstraněn symbol Z, který je nyní spojován s Ruskem při invazi na Ukrajině. Ve světě Overwatch pochází Zarya z Ruska a tento symbol by mohl být považován za projev podpory invaze na Ukrajinu.

- eFootball od Konami budou propagovat fotbalisté italského klubu AC Milán. Hráči tohoto týmu budou mít logo bezplatné fotbalové hry umístěné na tréninkových dresech, a to od příští sezóny.

- Všechny účty v The Elder Scrolls Online mají nově bezplatný přístup k dodatečnému balíčku Morrowind. Pokud ho nezískáte automaticky, můžete si ho pořídit v herním obchodě za 0 dolarů/eur. ZeniMax tímto způsobem chce hráčům nabídnout novou zónu a příběh, včetně zkoušky Halls of Fabrication Trial a prologu High Isle, až bude vydán. Jediné, co nezískáte, tak je třída Warden.

- Vypadá to, že se v Číně začal testovat Valorant Mobile.