Dobré ráno. M&M míří do videoherního světa. Smyčka smrti v Dying Light 2. Další hra zdarma na Epicu. Trial verze GRID Legends. Srandičky tvůrce Alana Wakea 2. Druhá řada seriálu Halo. Reklama na Xbox Game Pass.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Do světa mobilních her se dostane i značka M&M. Společnost Tilting Point se pochlubila, že během jara si majitelé Androidu a iOS budou moci zahrát rychlou logickou gravitační hru M&M's Adventure s postavičkami M&M. Titul obsáhne lokace jako New York a Paříž a má více než 1000 úrovní. K dispozici budou měsíční sezónní akce a žebříčky, aby se hráči mohli porovnávat s konkurenční.

- Proslýchá se o problémech při vývoji nového BioShocku. Ze studia Cloud Chamber mělo údajně odejít 40 zaměstnanců, což vyvolalo spekulace, že by hra mohla být odložena. Oficiální datum vydání ale ještě nemáme. Předevčírem byla oznámena filmová adaptace od Netflixu.

- Digitální knihovnu her na Epic Games Store si můžete obohatit o dobrodružný titul Brothers – A Tale of Two Sons od Starbreeze Studios z roku 2013. Další týden bude zdarma JRPG Cris Tales.

- PC verze Dying Light 2 obdržela menší aktualizaci, která řeší zejména obtěžující chybu, takzvanou „smyčku smrti“. Patch má tento problém opravit a přidává také záložní řešení, pokud by k problémů ještě docházelo.

- Členové EA Play (PC, PlayStation a Xbox) a Xbox Game Pass Ultimate (Xbox a PC) si budou moci závody GRID Legends od Codemasters vyzkoušet v předstihu. EA pro ně bude mít desetihodinovou trial verzi. Fungovat začne od 22. 2., tedy tři dny před vydáním.

- Vývoj survival hororu Alan Wake 2 ve finském studiu Remedy zjevně zdárně pokračuje. Kreativní ředitel Sam Lake se nově pochlubil, že tvůrci právě nahrávají další materiály, bohužel ale neřekl, čeho se přesně týkají

- Ještě před premiérou seriálu Halo je potvrzena druhá řada. Ta první bude dostupná od 24. 3. na Paramount +. Druhá série (celkem 10 dílů) se bude odehrávat v universu odděleného od her a knih. Má jít o takzvanou stříbrnou časovou osu.

- Společnost Epic Games se pochlubila, že si hráči vytvořili 500 milionů herních účtů a technologické demo The Matrix Awakens má více než šest milionů stažení na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

- Jak jsou na tom prodeje nové generace konzolí? Piers Harding-Rolls z analytické firmy Ampere tvrdí, že 17,1 milionu kusů u PlayStationu 5 je 1,7krát více než kolik má Xbox Series X/S. Stojí za zmínku, že sama Sony do konce prosince 2021 uvádí 17,3 milionu. Kam se ztratilo 200 000? Dle analytika budou v Sony frustrováni, nebýt nedostatku polovodičů, tak mohla mít PS5 mnohem více.

- Kooperativní akce Rainbow Six Extraction za první měsíc zlákala 5 milionů hráčů a Rainbow Six Siege si vyzkoušelo více než 80 milionů hráčů, 10 milionů z nich za poslední rok. Nesmíme zapomenout, že Rainbow Six Extraction je součástí Xbox Game Passu.

- Microsoft se pochlubil další povedenou reklamou na předplatné Xbox Game Pass. Dle společnosti služba nabízí vše, co potřebujete.