Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Dva měsíce před vydáním hlásí Warner Bros. Games gold status u Back 4 Blood. Vývoj kooperativní střílečky, která je označována za nástupce Left 4 Dead, skončil. Vývojáři nyní budou pouze ladit hru v souvislosti se zpětnou vazbou od hráčů z bety. Ta veřejná začala včera na PC, PlayStationu a Xboxu.

- Liga mistrů UEFA a PlayStation prodloužili partnerství do roku 2024. Produkty od Sony budou mít nadále reklamu na stadionech při fotbalových zápasech. PlayStation je partnerem více než 23 let.

- Hlavní architekt PlayStationu 5 s významným oceněním. Mark Cerny obdržel speciální ocenění CEDEC a stal se prvním nejaponským tvůrcem, který sošku získal. V minulosti byli oceněni například Shigeru Miyamoto, Yuji Horii, Ken Kutaragi, Yu Suzuki a Masahiro Sakurai. Ceny CEDEC se konají od roku 2008 a získávají je vynikající vývojáři a tvůrci.

- Cenega Czech oznámila 11 nových designů puzzlů z řady Good Loot. U vybraných prodejců seženete Overwatch Heroes Collage (1500 dílků), StarCraft II Kerrigan (1000 dílků), Hearthstone Heroes of Warcraft (1000 dílků), World of Warcraft Classic Onyxia (1000 dílků), World of Warcraft Classic Zul’Gurub (1500 dílků), Diablo Lord of Terror (1000 dílků), Diablo IV Birth of Nephalem (1000 dílků), Resident Evil 7 Main House (1000 dílků), Far Cry 6 Dani (1000 dílků), World of Tanks New Frotiers (1000 dílků) a Witcher 3: Geralt & Triss in Battle (1000 dílků).

- Studio Respawn propustilo Daniela Kleina. Vedoucí designér Apex Legends byl propuštěn poté, co zveřejnil několik urážlivých příspěvků na svém osobním blogu. Klein se za rasistické a sexistické výrazy v článcích, které podle něj vznikly v roce 2007, omluvil, ale Respawnu to nestačilo. Prý tyto věci nepsal z důvodu toho, že by jim věřil, ale protože věděl, že v lidech vyvolají reakci. Je naštvaný na své mladší já.

- S předplatným Xbox Live Gold nebo Xbox Game Pass Ultimate si na Xboxu Series X/S a Xboxu One o víkendu můžete zdarma zahrát tři hry: Battlefield 4, Neon Abyss a AO Tennis 2.

- Vyšla srpnová aktualizace pro Final Fantasy XI Online s rozšířením příběhu The Voracious Resurgence, řadou zajímavých kampaní a in-game eventů.

- Fanoušek vytvořil mapu Grand Theft Auto 5 ve zmenšeném měřítku na 3D tiskárně. Projekt byl dost komplikovaný a zabral přibližně 400 hodin. Nejprve musel napsat skript, aby skenoval terén a budovy, poté spustil testy ve virtuálním světě Red Dead Redemption 2 a pak se přesunul do GTA 5. Program ale dokázal oskenovat oblast s maximálním poloměrem jednoho kilometru kolem postavy ve hře. Autor musel postupně procházet svět a vytvořit jednotlivé fragmenty.

- Pokud vás nebere Marvel a jste spíše fanoušci DC, pak by vás mohlo zajímat, že do Fortnite dorazil sám Superman. Pomůže v boji s invazí mimozemšťanů a přináší s sebou nové Battle Pass mise a skiny.

- Po odkladu remasterované kolekce Life is Strange přichází odklad Nintendo Switch verze Life is Strange: True Colors. Ta nevyjde plánovaného 10. 9. s ostatními platformami, ale později v letošním roce

- Zdá se, že Cliff Bleszinski nekecal. Autor původní trilogie Gears of War se po nezdaru s LawBreakers vrací do práce s nevšedním projektem. Chystá nějaký futuristický projekt se psem. V současné době není známo, zda půjde skutečně o hru. Může to být kupříkladu animovaný film.

- Surgeon Simulator 2: Access All vychází 2. 9. pro Xbox Series X/S a Xbox One, ve stejný den bude dostupný ve službě Xbox Game Pass.

- Necelé dva měsíce po premiéře dosáhl Sniper Ghost Warrior Contracts 2 tržeb ve výši 36 milionů polských zlotých. CI Games do vývoje a marketingu investovala 30 milionů zlotých.

- V roce 2022 bude Bugsnax dostupný na Steamu, uvedla firma Young Horses. Hra původně vyšla 12. 11. na Epic Games Store, PS5 a PS4. 

- Spelunky 1 a Spelunky 2 si to 26. 8. zamíří na Nintendo Switch, alespoň to tvrdí australská verze eShopu Nintenda. Oficiálně víme o létu 2021.

- Metal Slug Tactics nejen pro PC, ale také pro Switch. Obě verze se očekávají v roce 2022. Zatím představení hratelnosti s postavami jako Marco, Fio, Tarma a Eri. Samozřejmě nemůže chybět mech.