Polská společnost 11 bit studios před dvěma měsíci v krátkém krvavém teaseru skutečně lákala na pokračování hry Frostpunk. Druhý díl mrazivé survival strategie byl dnes oznámen. Navíc si můžete na PC zdarma zahrát původní Frostpunk.

Frostpunk 2 staví na úspěšných základech svého předchůdce a kombinuje přežívání, budování základny a sociální simulaci. Příběh se odehrává 30 let po apokalyptické sněhové bouři. Naši planetu nadále sužuje věčná zima a vládci musejí hledat nové možnosti, jak zajistit přežití společnosti.

„Po době uhelné se zdá, že dobývání mrazivé země za účelem rozvoje ropného průmyslu je pro zbytky lidstva novou nadějí na přežití. Změna však nepřichází snadno. Ne všichni v různorodé a rozvrstvené společnosti budou souhlasit s novým směrem,“ přibližuje tisková zpráva atmosféru, které jako vůdce metropole budete čelit.

Za první rok se prodalo 1,4 milionu kusů Frostpunk. Díky tomu se mohl tým rozrůst. Nyní na titulu pracuje téměř 70 lidí, což umožní, aby byl Frostpunk 2 mnohem rozsáhlejší.

„Díky dalším zaměstnancům jsme schopni vylepšit všechny aspekty hry, od velikosti přes kvalitu až po hratelnost,“ říká Jakub Stokalski, spolurežisér Frostpunku 2. „Naším cílem bylo vyvinout víc než jen obyčejné pokračování. Chceme hráčům přinést zážitek, který dalece přesahuje původní hru.“

„Hráči mohou očekávat spoustu dalekosáhlých rozhodnutí, stejně jako svobodu ovlivňovat město a jeho společnost podle vlastního uvážení – ale také musí žít s následky. Frostpunk 2 navazuje na konflikty ze svého předchůdce: vyvažování přežití lidstva s lidskými hodnotami a boj o přežití proti arktickému mrazu. Ale co je důležitější, Frostpunk 2 přidává do všeho novou vrstvu, která se bude objevovat v mnoha aspektech hry, ať už jde o politický, společenský nebo technologický pokrok – a tato vrstva se týká konfliktu mezi lidmi a jejich vlastní přirozeností.“

V současné době nebylo oznámeno, kdy Frostpunk 2 vyjde. Jistá je PC verze přes Steam a GOG. Místo toho mohou zájemci upalovat na Steam a do 16. 8. si vyzkoušet plnou verzi původního Frostpunku.

11 bit studios mají v plánu letos představit ještě jeden projekt. Oba mají vyjít do roku 2023. Dříve předeslali také využití Unreal Enginu 5.