Dobré ráno. O vývoji nových dílů Dragon Age a Mass Effect. Spekulace o PlayStation Showcase. Tajné projekty u tvůrců Gears. Tencent zase nakupoval. Babylon’s Fall spolupracuje s NieR. Apex Legends Mobile se blíží. Lepší sdílení záběrů z PS5. Diablo Immortal dorazí letos.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- V prvních dvou měsících to zatím insiderům nevyšlo. Tentokrát tvrdí, že se PlayStation Showcase uskuteční v březnu. Tvrdí to mimo jiné Nick Baker, spoluzakladatel Xbox Era, jenž často sdílí zprávy ze zákulisí PlayStationu. Otázkou je, co uvidíme. Po vydání Horizon Forbidden West a Gran Turisma 7 (4. 3.) bych očekával God of War Ragnarok, Forspoken a Final Fantasy XVI. Zapomenout nemůžeme na další projekty týmů PlayStationu, případně na novou verzi PlayStation Plus. Tak uvidíme.

- Studio The Coalition pod Microsoftem pracuje na několika neoznámených projektech, prozradil marketingový šéf Xboxu Aaron Greenberg. Jedním z nich je pravděpodobně nová střílečka ze série Gears. Co dalšího nám ale tihle vývojáři přinesou, na to si budeme muset ještě počkat. Dle Greenberga jsou v The Coalition mistři Unreal Enginu, pomohli Epic Games s technologickým demem The Matrix.

- Čínská společnost Tencent koupila studio Inflexion Games. Pokud vám tenhle tým nic neříká, tak ho založil bývalý vývojář BioWare Aaryn Flynn, jenž vedl kanceláře v Edmontonu a Montrealu. Ve vývoji mají Nightingale, survival zasazený do viktoriánského fantasy světa. Vývoj titulu bude pokračovat.

- Babylon’s Fall si zatím moc velkou pozornost nevysloužil, z části je to kvůli slabšímu marketingu. Japonské studio PlatinumGames to napravuje a oznamuje spolupráci s NieR: Automata. V Babylon's Fall najdete Machine Village a Amusement Park z NieR: Automata. Hráči budou mít také možnost získat kostýmy podobné postavám z NieR: Automata, jako jsou 2B, 9S, A2, Commander White a Operator 210. To vše při možnosti užívat si základnu, úkoly a nepřátele tematicky přizpůsobené světu hry. Na spolupráci dohlíží tvůrce NieR: Automata Yoko Taro.

- Apex Legends se blíží na mobily. Battle royale akce byla pro iOS a Android spuštěna v 10 regionech. Konkrétně jde o Austrálii, Nový Zéland, Singapur, Malajsii, Filipíny, Indonésii, Mexiko, Peru, Argentinu a Kolumbii. Brzy se očekává globální vydání, i když zatím se testuje pouze vybraný obsah.

- Dragon Age 4 je v polovině vývoje, uvedlo BioWare s tím, že plán byl dokončen v minulém roce, tak se mohou věnovat vývoji. Ten zahrnuje vytváření úžasných prostředí, detailní postavy, působivý scénář, emocionální filmečky a mnoho dalšího. Je téměř jisté, že letos hra nevyjde.

- Gary McKay, generální ředitel BioWare, také prozradil, že tým okolo nového Mass Effectu pracuje na prototypech nových nápadů. Vypadá to, že vývoj očekávaného sci-fi RPG potřebuje ještě několik let. V BioWare nechtějí spěchat, prioritou číslo jedna je pro ně kvalita, jež vyžaduje čas.

- Mobilní aplikace PlayStationu bude vylepšena, aby sdílení nejlepších momentů (krátká videa a screenshoty) z hraní na PS5 bylo snazší. Nová funkce v aplikaci automaticky ukládá poslední záběry z PS5, abyste je jednoduše a rychle mohli sdílet. Záběry jsou v aplikaci dostupné po dobu 14 dnů. Zatím je funkce dostupná v Severní Americe, Jižní Americe a Japonsku. V březnu má dojít na všechny.

- Do konzolí Xbox Series X/S a Xbox One se po podzimním testování vrátila integrace streamování přes Twitch. Podle Microsoftu je nyní streamování jednodušší, protože můžete přistupovat ke službě Twitch přímo z menu Xboxu a spravovat nastavení v několika jednoduchých krocích.

- Iron Galaxy Studios investuje 950 tisíc dolarů do založení nového vývojového týmu v Nashvillu, které během příštích pěti let vytvoří 108 nových technologických pracovních míst. Firma Iron Galaxy byla založena v roce 2008 a je druhým největším nezávislým vývojářem v Americe, vytvořila více než 65 titulů. Dnes zaměstnává více než 250 lidí ve svých dvou kancelářích v Illinois a na Floridě.

- Ještě jednou do světa mobilních her. Diablo Immortal je nadále v plánu na letošní rok. Na začátku ledna 2022 skončila uzavřená beta a Blizzard nyní chystá řadu změn a řadu vylepšení a úprav na základě zpětné vazby od hráčů. Seznam změn pokrývá více aspektů hry, od sociální mechaniky a nákupů ve hře až po postup postavy a podporu ovladačů.

- Nová aktualizace do State of Decay 2 přináší výrazné grafické úpravy do třech původních map (Cascade Hills, Drucker County a Maegher Valley), posuvník FoV a možnost těžkými zbraněmi ničit ploty, okna, sloupky s nápisy a další prvky. Na zmíněných mapách byly vylepšeny detaily prostředí, terén, listy, nasvícení a mnoho dalšího.