Včera proběhl již tradiční N7 Day, svátek všech fanoušků série Mass Effect od BioWare, který připadá každý rok na 7. listopadu/novembra. Po většinu dne se zdálo, že se letos tato událost ponese v poklidném, skoro až nevýrazném duchu. Nasvědčovala tomu zejména oficiální aktivita studia BioWare, jež zprvu na svém webu zveřejnilo jen zprávu, která se zabývá vzpomínkami tvůrců, tvorbou cosplaye, slevami, gify nebo novými animovanými samolepkami ve věrnostním obchodě Steamu. To není zrovna něco, z čeho by se měli fanoušci posadit na zadek.

Ačkoliv není žádným tajemstvím, že další herní Mass Effect je ještě poměrně daleko, mnozí přece jen doufali, že se během dne dočkají nějakého lákadla. A nakonec se opravdu dočkali. Můžeme se tedy podívat na plakát, který na nový Mass Effect láká slovy „Mass Effect bude pokračovat“ a motivem jakéhosi kráteru, u něhož stojí vesmírná loď a několik postav.

Plakát nám na první pohled příliš neříká, ale stačí si přiblížit třeba ty čtyři postavy, načež každý, kdo kdy nějaký Mass Effect hrál, určitě pozná, že je mezi nimi Krogan a Asarijka, dost možná dokonce sama Liara T'Soni známá z původní trilogie, která se objevila již v teaseru z minulého roku. A je dost možné, že toho postupem času fanoušci objeví mnohem víc. Zvlášť když mohou navštívit oficiální web série a stáhnout si plakát v řádně vysokém rozlišení.

Aby toho nebylo málo, dočkali jsme se také zprávy pro fanoušky, kterou mají na svědomí Mark Meer a Jennifer Hale, dabéři obou verzí velitele Sheparda, tedy mužské a ženské. Také tu máme další kolo zajímavých statistik z hraní remasterované trilogie pod názvem Mass Effect: Legendary Edition. Ty se týkají třeba zvolené obtížnosti, totální nepopularity velvyslance Udiny, podílu konců Mass Effectu 3 nebo záchrany rady Citadely na konci prvního dílu.