Zajímavé informace o akčním RPG titulu Hogwarts Legacy. Studio Haven opustil spoluzakladatel. Shadow Warrior 3 je hotové. Dva disky u Gran Turisma 7, ale i pouze jeden. HUB pro Call of Duty. Hraní za Atrea v God of War.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Akční RPG titul Hogwarts Legacy je údajně inspirován hrami Ghost of Tsushima, The Legend of Zelda: Breath of the Wild a The Last of Us: Part 2. Otevřený svět je prý rozdělen do několika regionů a měst. V každé oblasti mají být unikátní NPC, která navštívené oblasti oživí. Vývojáři údajně připravují tábory ovládané nepřáteli a v plánu jsou také podzemní oblasti k prozkoumání. Tyto základny mají být důležitou součástí hratelnosti, zatímco příběh má emocionálně zaujmout. Informace přinesl YouTuber RetroRaconteur.

- Studio Haven pouhých 10 měsíců po založení opustil jeden ze zakladatelů. Sebastien Puel se rozloučil s týmem Jade Raymond, která ve spolupráci s PlayStationem chystá netradiční live service hru pro PS5. Puel pracoval 15 let pro Ubisoft a byl jedním z producentů série Assassin's Creed.

- SpellForce 3: Reforced znovu odložen. Původně byl plánován na 7. 12. 2021, poté na 8. 3. 2022. Nyní dorazí hra na PS4, PS4, Xbox One a Xbox Series X/S až 7. 6. 2022. Vývojáři potřebují více času.

- Kde odklad nehrozí, tak je Shadow Warrior 3. Brutální first-person akce je gold, po vývojové stránce je tedy dokončena. Teď už se jen bude ladit a opravovat chyby, aby 1. 3. vyšla na PC, PS4 a Xbox One. Nativní verze pro Xbox Series X/S a PlayStation 5 budou později.

- Gran Turismo 7 ve verzi pro PS4 má 110 GB. Z toho důvodu je na dvou discích stejně jako Red Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077, The Last of Us: Part 2 a Horizon Forbidden West. V případě PS5 verze Gran Turisma 7 je v krabičce pouze jeden disk. Je to díky Ultra-HD Blu-ray, kterou nová konzole od Sony používá. Obsahuje zhruba 100 GB dat.

- Nedělal jsem si srandu, vzkázal viceprezident PlatinumGames ohledně oživení projektu Scalebound. Rád by na něm znovu pracoval, ale záleží, zda se domluví s Microsoftem, protože tohle akční RPG vznikalo od roku 2013 do 2017 jako exkluzivita pro Xbox One a PC.

- Activision má pro Call of Duty chystat speciální HUB, kde najdete všechny své díly této akční série. Zatím jde o neoficiální informace od insidera Toma Hendersona.

- Výkonný producent bezplatné střílečky CrossfireX se omluvil hráčům po problematickém vydání Xbox verze. Problémy se serverem by se dali ještě překousnout, hráčům nejvíce vadí nízká kvalita samotného titulu. Objevila se také chyba, kdy nešlo spustit příběhovou kampaň (tu připravilo studio Remedy, tvůrci Alana Wakea a Control) v rámci předplatného Xbox Game Pass. Vývojáři jsou odhodláni vše napravit.

- Mobilní hra Hitman Sniper: The Shadows vyjde 3. 3. 2022 pro Android a iOS. Předběžná registrace je dostupná na Google Play.

- Majitelé PC verze God of War si v budoucnu budou moci zahrát za Atrea, syna hlavního hrdiny Krata. Speclizera chystá modifikaci. Zatím se můžete podívat na video a zjistit, že Atreus je vcelku šikovný bojovník. Jen ty pohyby jsou divné.