Dobré ráno. Ve studiu Avalanche Software hledají posilu pro vývoj neoznámené AAA hry. Bezplatný prequelový komiks Marvel’s Spider-Man 2. Horor Man of Medan na Switchi běží pomalu.

- Studio Avalanche Software, které naposledy vytvořilo Hogwarts Legacy, hledá softwarového inženýra pro vývoj neoznámené AAA hry pro konzole. V inzerátu chybí další podrobnosti. Vzhledem k úspěchu akčního RPG z kouzelnického světa Harryho Pottera je dost možné, že se pomalu chystá pokračování Hogwarts Legacy. To mimochodem dnes vychází na PlayStation 4 a Xbox One, leč jsme dosud neviděli ani jeden gameplay záběr.

- Na den komiksů vyjde prequelový komiks Marvel’s Spider-Man 2. Zaměří se na to, co Peter Parker, Miles Morales a Mary Jane Watson dělali od událostí v Marvel's Spider-Man a Marvel's Spider-Man: Miles Morales. V příběhu mají tito tři hrdinové balancovat mezi svými povinnostmi vůči New Yorku a sobě navzájem a zároveň se setkávají tváří v tvář s Hoodem, superpadouchem, který disponuje nadpřirozenými schopnostmi, jež konkurují schopnostem obou Spider-Manů. Autorem komiksu je Christos Gage, který napsal příběh pro marvelovského Spider-Mana, a nakreslil ho Ig Guara. Komiks bude dostupný od soboty 6. 5. 2023. Více na PS Blogu.

- Epic Games Store tentokrát rozdává tři hry pro PC. Digitální knihovničku si můžete obohatit o arkádové závody Horizon Chase Turbo připomínající 80. léta, klasickou skákačku Kao the Kangaroo a další skákačku Againts All Odds. Čas na aktivaci máte do 11. 5. Poté bude nabídka nahrazena balíčkem The Daring Lifestyle do The Sims 4. Ten obsahuje Jungle Adventure Game Pack, Luxury Party Stuff Pack a Fashion Street Kit.

- Dead Island 2 v budoucnu čekají dvě zbrusu nové kapitoly hlavního příběhu. Jejich součástí budou nové mise, nepřátele, zbraně, schopnosti a oblasti HELL-A k prozkoumání. DLC by se měla prodávat samostatně, stejně tak v rámci Expansion Passu za 900 Kč.

- Společnosti Supermassive Games a Bandai Namco vydaly horor The Dark Pictures Anthology: Man of Medan ve verzi pro Nintendo Switch. Seženete ho na eShopu za 599 Kč. Jen pozor, Nintendo varuje, že hra na Switchi běží rychlostí 24 snímků za sekundu. Hráči se této situaci smějí a píšou, že na Switchi dostanete filmový zážitek se vším všudy.

- Final Fantasy 16 nemůže vyjít v Saúdské Arábii. Tamní ratingová komise hru neschválila kvůli nepřijatelnému obsahu, který společnost Square Enix odmítla změnit. Není jasné, o co jde. Vzhledem k zákonům v Saúdské Arábii je možné, že se nelíbil LGBTQ+ obsah. Ten sice ve Final Fantasy 16 nebyl potvrzen, dříve ho ale naznačovaly tweety autorů saúdského webu TrueGaming.

- Autoři Citizen Sleeper pracují na novém projektu. V současné době víme pouze to, že to bude něco úžasného a bude to plně odhaleno v blízké budoucnosti. Vystačit si musíme s tím, že designér Gareth Damian Martin a spolupracovníci Guillaume Singelin a Amos Roddy se opět spojili s vydavatelem Fellow Traveller.

- Ve FromSoftware chtějí zkrátit dobu mezi vydáním her. Vývojáři série Dark Souls, Sekiro: Shadows Die Twice či Elden Ringu si uvědomují, že fanoušci na některé tituly čekají příliš dlouho. Letos od nich vyjde Armored Core VI: Fires of Rubicon.

- Ve studiu BKOM vzniká akční RPG adaptace deskovky Pathfinder. Hra se jmenuje Pathfinder: Abomination Vaults a půjde o kooperativní hack and slash ve stylu diablovky. Aby projekt mohli vytvořit, spustí vývojáři brzy kampaň na Kickstarteru. Zatím video: