Dobré ráno. Brzy nové informace o remaku Dead Space. Pozvánky do bety Diabla 4. GOTY edice Far Cry 6. Nové vozy do Gran Turisma 7. Vylepšení pro Man of Medan a Little Hope. A další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- V polovině října se máme dozvědět nové informace o remaku Dead Space, přečíst si názory médií a podívat se na nové gameplay záběry. Podle zdrojů Toma Hendersona byli nedávno vybraní novináři pozváni na prezentaci, mohli si prý na několik hodin akční horor zahrát a popovídat si s vývojáři. První zprávy z druhé ruky tvrdí, že je hra ve velmi dobrém stavu a jedná se o správně provedený remake.

- První hráči obdrželi pozvánku do uzavřených testů Diabla 4. Pozvánky mají být rozesílány ve vlnách až do 18. 11. tohoto roku. Beta se zaměřuje na endgame fázi po dokončení hlavní kampaně.

- Sony dnes v Asii spouští PlayStation Stars, věrnostní program pro hráče na konzolích PlayStation 5 a PlayStation 4, které je bude odměňovat body. Ty bude možné vyměnit za různé věci. Na Ameriku dojde 5. 10., Evropa a Austrálie budou následovat 13. 10.

- Far Cry 6 zřejmě dostane Game Of The Year Upgrade Pass, a to i přesto, že střílečka z roku 2021 neobdržela téměř žádné ocenění, minimálně ne od velkých zahraničních médií. Přesto se Ubisoft podle všeho rozhodl pro tento krok s honosnějším názvem pro Ultimate Edition. Všiml si toho Aggiornamenti Lumia. Objevena také byla expanze s názvem Lost Between Worlds.

- Vedení studia Team Ninja se nebrání tomu, aby na novém díle Ninja Gaiden pracoval jiný tvůrčí celek. Za skvělý nápad označil i to, že by si Ninja Gaiden vzal na starost interní tým složen z méně zkušených vývojářů. Pokud by k něčemu takovému došlo, musel byli by se v Ninja Gaiden ujistit, že půjde o titul, který se bude fanouškům opravdu líbit a předčí jejich očekávání.

- Teď se v Team Ninja zaměřují na dokončení nové značky v podobě Wo Long: Fallen Dynasty, která vyjde na začátku roku 2023 pro PC a obě generace konzolí PlayStation a Xbox, plus v Game Passu.

- S tímhle vším souvisí ještě jedna věc. I když se nová značka dostane do Game Passu, tak nemáme očekávat, že by Team Ninja připravil Nioh pro Xbox Series X/S. Žádné takové plány v současné době nemají. Doufají, že se hráčům na Xboxu bude líbit Wo Long: Fallen Dynasty.

- Gran Turismo 7 obdrželo zářijovou aktualizaci, přidává tři nové vozy, včetně superrychlého prototypu elektromobilu a sportovního kupé z 90. let. Konkrétně jde o Volkswagen ID. R '19, Nissan Silvia K's Type S(S14) '94 a Porsche Vision Gran Turismo Spyder. Auta doplňuje prostředí „California II“ a „Tokyo II“ v režimu Scapes.

- Avalanche Studios skrz inzerát potvrzují, že pracují na neoznámeném AAA projektu s otevřeným světem. Firma má oznámený pouze Contraband pro PC a Xbox Series X/S. Dříve se mluvilo o novém Just Cause.

- Shadow of the Tomb Raider je první hrou, která podporuje technologii upscalingu XeSS od Intelu. Už dříve poslední dobrodružství s Larou Croft zavedlo podporu DLSS od Nvidie. Bude zajímavé tyto dvě technologie porovnat a zjistit, která z nich je v této hře lepší.

- Horory Man of Medan a Little Hope z The Dark Pictures Anthology obdržely vylepšení pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Bezplatná aktualizace vylepšuje různé aspekty každého dílu. Kromě vylepšeného uživatelského rozhraní a interakce, zvýšené rychlosti chůze a více možností přizpůsobení přináší také nové nastavení obtížnosti a upozornění na QTE. V Man of Medan ještě najdete novou kapitolu Flooded.