Microsoft se připravuje na oslavu 25. výročí série Age of Empires. Společnost hodlá 25. 10. oslavit 25 let Age of Empires ve velké stylu a zve všechny fanoušky, aby se připojili k živému vysílání s oznámením, rozhovory s týmem a několika překvapeními.

Na některá z nich nemusíme čekat. 25. 10. na Steamu a Microsoft Store vyjde Age of Empires IV: Anniversary Edition. Nová verze bude obsahovat základní hru, všechny dosud vydané aktualizace a výroční aktualizaci s dvojicí nových civilizací: Osmany a Malijce.

Současní majitele Age of Empires 4 získají výroční aktualizaci zdarma. Zdarma budou již zmíněné dvě frakce, stejně tak nové mistrovské výzvy, nové achievementy, osm nových map a dva nové biomy k prozkoumávání a dobývání.

Také odstartuje třetí sezóna, autoři konečně přidají hodnocené týmové zápasy a zlepší vyvážení námořních jednotek. Těšit se ještě můžete na speciální tematické odměny.

U příležitosti 25. výročí Age of Empires přidá Anniversary Update do čtvrtého dílu 11 nových lokalizací, včetně češtiny. Ano, titul se dodatečně naučí češtinu, respektive bude mít text přeložený do češtiny.

K oslavám se připojí i hry Age of Empires II: Definitive Edition a Age of Empires III: Definitive Edition. Má jít o herní výzvy a exkluzivní odměny.

Hra Age of Empires vyšla 15. 10. 1997 v Severní Americe a dodnes je jednou z nejpopulárnějších značek v žánru real-time strategií. Původně ji vytvořili v Ensemble Studios pod vedením hlavního designéra Bruce Shelleyho. Ten dříve spolupracoval se Sidem Meierem na Railroad Tycoon a Civilization. Studio už dávno zaniklo, ale Age of Empires žije dál.