Dobré ráno. Vyjde někdy Beyond Good and Evil 2? Prodejní úspěch Detroit: Become Human. Vylepšení PC verze Resident Evil 8 Village. Epic Games nakupoval. Overwatch přivítal léto. Studio Sledgehammer Games změnilo logo. A další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Přinášíme vám to nejzajímavější z herního světa v jenom článku - v době léta v nepravidelném formátu.

- Oznámení pokračování Beyond Good and Evil proběhlo na E3 2017, ale o jeho vývoji se šířily zvěsti už v roce 2007. Navzdory tomu je Beyond Good and Evil 2 stále ve vývoji a na oznámení data vydání je příliš brzy. Takto projekt komentoval finanční ředitel Frederick Duguet z Ubisoftu, když byl dotázán, zda by hra mohla dorazit ve fiskálním roce 2024. Beyond Good and Evil 2 byl vášnivý projekt zkušeného designéra Michela Ancela, jenž opustil Ubisoft téměř před rokem. Fanoušci mají obavy, zda se hry vůbec někdy dočkají.

- Po pouhém roce končí Tom Clancy’s Elite Squad. Mobilní titul byl spuštěn v srpnu 2020 jako bezplatné akční RPG, které spojuje hry Rainbow Six, Ghost Recon, The Division, Splinter Cell, H.A.W.X. a EndWar v rámci hratelných postav. Včera dorazila poslední aktualizace a 4. 10. letošního roku budou vypnuty servery.

Přečtěte si také: Assassin’s Creed Infinity zůstane věrné kvalitním příběhovým zážitkům série

- Capcom vydal aktualizaci, která řeší problémy s výkonem kvůli protipirátské ochranně v PC verzi Resident Evil 8 Village. DRM ale nebylo odstraněno. Kromě toho hororová akce nově podporuje technologii FidelityFX Super Resolution od AMD.

- Teď už peníze nejsou problém, říká vedoucí studia Double Fine poté, co se v roce 2019 dohodl na akvizici s Microsoftem. Tim Schafer tvrdí, že od té doby se toho moc nezměnilo. Vývojáři úspěšných her jako Brutal Legend mají tvůrčí svobodu a vše probíhá jako dříve, ovšem bez bolestí v podobě zajišťování financí na projekty. „Místo přemýšlení o tom, jak vám za tři měsíce dojdou peníze, můžete přemýšlet o kreativních věcech,“ dodal Schafer v rozhovoru pro Stevivor.

- Thriller Detroit: Become Human prodal 6 milionů kusů po celém světě ve verzích pro PS4 a PC. Na PlayStation 4 hra vyšla v roce 2018, aby se o rok a několik měsíců později dostala na PC. Jde o nejúspěšnější hru francouzského studia Quantic Dream.

- Pátý ročník Pokémon Go Festu se odehrával po celém světě, účastníci se mohli zapojit odkudkoli, když si v aplikaci zakoupili vstupenku. Hráči dohromady chytili 1,5 miliardy pokémonů a užili si virtuální koncert. Společně trenéři ušli přes 125 milionů kilometrů.

- Two Point Hospital bude na týden zdarma pro Nintendo Switch, nabídka začíná 28. 7. a celých sedm dnů si budete moci tuhle hru vyzkoušet, stačí mít předplatné Switch Online.

- Britský Amazon začal nabízet hru s kódovým označením Project C od Electronic Arts. V nabídce je pouze verze pro PlayStation 5. Dnes v sedm večer začíná EA Play Live a dříve se spekulovalo o návratu Dead Space.

- Studio Haven Entertainment pod vedením zkušené Jade Raymond údajně chystá online hru, která by měla být založena na live service, tedy dostávat pravidelně nový obsah. Informace přinesl italský magazín Multiplayer a pocházet mají od náborářů. Jak oficiálně víme, projekt vzniká ve spolupráci se Sony a vyjde výhradně pro PlayStation.

Přečtěte si také: Ghost of Tsushima Director’s Cut odhaluje nový příběh

- Společnost Epic Games koupila firmu Sketchfab se stejnojmennou platformou pro vizualizaci 3D modelů v prohlížeči, rozšířené realitě a virtuální realitě. Součástí je také integrovaný obchod, kde je nabízeno více než 4 miliony modelů. Sketchfab bude nadále fungovat samostatně, ale Epic srazí provize z tržeb na 12 %, zbytek zůstane autorům.

- V Overwatch začal Summer Games 2021 event. Akce trvá do 20. 8. a přináší zpět do hry Lucioball, nové legendární skiny pro řadu postav a nové týdenní výzvy. Hráči tak mají důvod se do Overwatch opět vrátit.

- Civilizační strategie Humankind nebude chráněna protipirátskou ochranou Denuvo. Společnosti Amplitude Studios a Sega slíbily, že do vydání bude DRM ze hry odstraněna. Rozhodnutí padlo po analýze dat z uzavřených testů. Hra vychází 17. 8. 2021 na PC.

- EA Sports PGA Tour díky partnerství s LPGA zahrne ženský golf; konkrétně půjde o turnaj Amundi Evian Championship ve francouzském Évian-les-Bains. Titul vyjde na jaře 2022.

- Studio Sledgehammer Games, které vytvořilo Call of Duty: Advanced Warfare, Call of Duty: WWII, Call of Duty: Modern Warfare z roku 2019 a na letošek chystá dosud neoznámený nový díl, představilo nové logo. Fanouškům se moc nelíbí. Co vám?

Přečtěte si také: Netflix potvrdil pozvolnou expanzi do světa her. Ty budou součástí předplatného