Sympatická a velmi zkušená Jade Raymond má novou práci. Po odchodu z čela vývojových týmů Google Stadia založila nové studio a ve spolupráci s PlayStationem pracuje na neohlášené nové značce.

Jade Raymond je známá jako producentka Assassin's Creed, Assassin's Creed 2 a Watch Dogs. Po odchodu z Ubisoftu měla pořádnou smůlu. Nejprve jí nevyšel projekt v EA Motive, kde měla ve spolupráci s bývalou scénáristkou Uncharted vytvořit akční adventuru Star Wars, poté řídila vývojové týmy Stadie, což také nedopadlo nejlépe.

Tentokrát Jade v Montrealu založila nezávislé studio Haven Entertainment Studios a za doprovodu mnoha talentovaných vývojářů, s kterými roky spolupracovala, začala vznikat originální nová herní značka.

Přečtěte si také: Google Stadia zavírá interní studia a mění obchodní zaměření

„Nadešel čas, abychom se znovu zaměřili na hry na místě, kde můžeme tvořit bez jakýchkoli překážek. Chceme vytvořit světy, do nichž mohou hráči uniknout, bavit se, vyjádřit se a najít komunitu. Chceme do projektu vložit naši vášeň,“ nastínila známá producenta s tím, že chtějí společně vytvořit hry, které jsou útočištěm pro hráče, a chtějí vybudovat studio, které je útočištěm pro vývojáře.

„I když dnes nemáme mnoho podrobnosti k oznámení, chci, aby komunita PlayStationu věděla, že Haven Studios pracuje na neoznámené IP. Nemůžeme se dočkat, až vám ukážeme víc!“ dodala Jade.

„Sony Interactive Entertainment je hrdým podporovatelem a investorem studia Haven,” uvádí Hermen Hulst, šéf PlayStation Studios. „Rozumíme výzvám a přínosům v budování nových kreativních týmů, stejně jako Jade se svými bohatými zkušenostmi, které v minulosti pomohly při vzniku těch největších herních sérií. S nadšením vyhlížíme zářivou budoucnost Haven Studios a jeho prvního projektu, který je v současné době ve vývoji.“

„Jsem velmi nadšená z této příležitosti vrátit se ke svým kořenům a pracovat s tímto talentovaným týmem na vytvoření nové IP společně," řekla Jade Raymond, CEO a zakladatelka Haven Studios. „Spuštění nezávislého studia s podporou společnosti Sony Interactive Entertainment nám dává plnou svobodu posouvat hranice s podporou vydavatele, který hluboce rozumí tvůrčímu procesu výroby her a je známý výjimečnou kvalitou a pro hráčským přístupem na prvním místě."

To je vše, co víme. Jedno je ale jisté, tajemný titul vzniká pro PlayStation 5.