Plnohodnotný trailer na Ghost of Tsushima Director’s Cut nás seznamuje s novým příběhem hlavního hrdiny Jina Sakaie a umožňuje nám podívat se blíže na ostrov Iki.

Nové dobrodružství začíná, když Jin zjistí, že tajemný mongolský kmen získal nad ostrovem Iki převahu. Vede ho šamanka Ankhsar Khatun, kterou její stoupenci znají pod jménem Orel. Ta je nejen šamankou a dobyvatelkou národů, ale také pastýřkou duší. „Nebezpečí, které představuje pro Jina a jeho lid, se nepodobá žádnému, kterému kdy čelil,“ uvádí Sony.

Jin se musí vrátit na ostrov Iki. Ano, už jednou tady byl. Na něm bude čelit nejen mocným nepřátelům, ale také známému strachu a hluboko pohřbeným traumatům. Při prozkoumávání nového ostrova a boji s novými hrozbami se také ponoříte do temné minulosti klanu Sakai.

„Naše polofiktivní verze ostrova Iki představuje ostrý kontrast k ostrovu Cušima. Je to divoká země bez zákonů, plná nájezdníků a zločinců, poznamenaná vzpomínkami na válku a prudce nezávislá; samurajové zde nevládnou už celá desetiletí. Ačkoli je Jin zkušený, nemůže se Mongolům postavit sám. Bude muset spolupracovat - nebo se obejít - se skupinou nechutných postav, aby mohl bojovat s Orlem. Cena za neúspěch je příliš vysoká. Pokud si Orel a jeho kmen podrobí Iki a shromáždí podporu jeho lidu, Cušima a zbytek Japonska se ocitnou ve vážném nebezpečí,“ přidávají tvůrci další detaily.

„Příběhy, které najdete v Cušimě, jsou plné akce a dobrodružství. Totéž platí i pro ostrov Iki. V boji za záchranu Iki se Jin setká s piráty a pašeráky, šílenými mnichy a strašidelnými jeskyněmi. Čekají vás nové legendy a nové techniky, které se musíte naučit. Jin bude muset zapojit všechny své schopnosti, aby porazil tohoto nového nepřítele.“

„Budeme také pokračovat ve vyprávění intimních, emotivních a osobních příběhů. Příběhy o skutečných lidech, kteří se snaží zbavit staré nenávisti a přežít v době války. Příběhy o tom, jaké to je, když se ocitnete v rozporu mezi zachováním ceněných přesvědčení a obranou svého domova. O tom, co znamená být lordem Sakaiem... a co znamená být Duchem,“ dodává studio Sucker Punch.

Přečtěte si také: Ghost of Tsushima s rozšířením Iki má přinést zajímavý delší příběh

Příběhové rozšíření Iki Island bude k dispozici jako součást Director's Cut edice hry Ghost of Tsushima. Předobjednat si ho můžete již nyní za 79,99 € na PS5 a 69,99 € na PS4, nebo pokud již hru Ghost of Tsushima na PS4 vlastníte, můžete si předobjednat upgrade na Director's Cut na PS4 za 19,99 €. Upgrade na PS5 verzi bude stát 29,99 €.

Ghost of Tsushima a multiplayerový přídavek Ghost of Tsushima: Legends budou na PS5 nově využívat haptickou odezva a adaptivní spouště bezdrátového ovladače DualSense. Vylepšen bude také 3D zvuk, drasticky má být zkrácena doba načítání a rozlišení 4K bude cílit na 60 snímků za sekundu.

Uložená data bude možné přenášet mezi verzemi hry Ghost of Tsushima pro PS4 a PS5.

Ghost of Tsushima Director’s Cut vychází 20. 8. letošního roku na PlayStation 4 a PlayStation 5. Ve hře budou české titulky.