Streamovací gigant Netflix potvrdil expanzi do světa her. Plán nabídnout předplatitelům nový obsah se nachází v počátečních fázích a navazuje na dřívější snahy v oblasti interaktivní televize (např. Black Mirror Bandersnatch) a hry Stranger Things.

Netflix do světa her neskočí po hlavě. Z počátku se společnost zaměří „především“ na hry pro mobilní zařízení, které budou součástí předplatného Netflixu pro filmy a seriály.

„Hry vnímáme jako další novou kategorii obsahu, podobě jako expanzi do našich originálních filmů, animací a televize,“ uvedl Netflix v dopise akcionářům.

„Z naší nabídky filmů a seriálů jsme nadšeni jako nikdy předtím a očekáváme dlouhou dráhu zvyšování investic a růstu ve všech našich stávajících obsahových kategoriích, ale vzhledem k tomu, že jsme se téměř deset let prosazovali v oblasti původních pořadů, myslíme si, že nastal ten správný čas, abychom se dozvěděli více o tom, jak si naši uživatelé užívají hry,“ dodal Netflix.

Netflix naznačil, že hry vnímá jako dlouholetý projekt. Pravděpodobně bude docházet k rozšiřování plánů a experimentování s tím, co funguje a co ne.

Přečtěte si také: Netflix získává Uncharted, Morbius a další budoucí filmy od Sony

Rozšíření Netflixu o hry považují analytici za plus. Pokud nedojde ke zvýšení ceny předplatného, může mít Netflix výhodu nad rostoucí konkurencí v podobě HBO Max a Disney Plus.

O záměru Netflixu jsme psali minulý týden. To vyšlo najevo, že společnost jmenovala bývalého manažera Electronic Arts a Facebooku, Mikea Verdu, na pozici viceprezidenta pro vývoj her. Podle agentury Bloomberg má Netflix první hry nabídnout již v roce 2022. Poté se spekulovalo o spojení s PlayStationem. Tady dodejme, že Sony přemýšlí o možnosti přinést své nejoblíbenější značky do světa mobilních her. Spojení s Netflixem by mohlo dávat smysl.

Netflix v průběhu let vytvořil desítky videoherních adaptací, zejména Zaklínače, Sonica, Castlevanii a film Resident Evil. V současné době spolupracuje s Ubisoftem na filmech podle The Division a Beyond Good & Evil, stejně jako na seriálu Assassin’s Creed.