Po čtvrtečním plnohodnotném a dlouho očekávaném představení Hogwarts Legacy se o tomto akčním RPG z kouzelnického světa Harryho Pottera dozvídáme další důležité informace. Ty byly z větší části zveřejněny na oficiálních stránkách ve FAQ.

Co se níže dočtete? Mimo jiné došlo k potvrzení verze pro Nintendo Switch, která by měla být nativní (žádný cloud). Dále byl vyloučen multiplayer i kooperace, stejně tak mikrotransakce. Čekají vás také detaily o světě a příběhu.

Tak pojďme na to:

- Hogwarts Legacy je hrou pro jednoho hráče, vývojáři se soustředí na příběh, o němž toho prozatím tolik nevíme, a neuvažují nad multiplayerem ani kooperací. Dříve se o online prvcích spekulovalo.

- Hogwarts Legacy není přímou adaptací knih a filmů. Příběh hry je pevně zakořeněn ve známém kouzelnickém světě a vývojáři jsou věrní původní vizi J. K. Rowlingové, ale zároveň přinášejí nové možnosti, jak se fanoušci mohou ponořit do kouzelnického světa.

- Děj hry se odehrává v 19. století, tedy před obdobím původních příběhů J. K. Rowlingové. To je také důvod, proč v Hogwarts Legacy nebude Harry Potter, Hermiona Grangerová nebo Ron Weasley.

- Se studentem, kterého si vytvoříte podle svých představ, se vydáte na nebezpečnou cestu, abyste odhalili skrytou pravdu kouzelnického světa.

- Ve hře nebudou žádné mikrotransakce. Místo toho je pravděpodobné nějaké dodatečné rozšíření, které by bylo většího rázu.

- Překvapivá informace. Hogwarts Legacy vyjde také na Nintendo Switch. Nezmiňuje se přitom cloud, vypadá to, že půjde o nativní verzi. V internetovém obchodě Amazon se mezitím objevil obal Switch verze, kde také o cloudu není jediná zmínka.

- Tvůrci lákají nejen do známých lokací mimo Bradavice, včetně Zapovězeného lesa (Forbidden Forest) a vesnice Prasinky (Hogsmeade Village), ale také do nových, blíže nespecifikovaných míst.

- Své magické schopnosti budete rozvíjet tím, že se budete učit kouzla, vařit lektvary, krotit kouzelná zvířata a další. Tohle vše by vám časem mělo umožnit vytvořit si vlastní speciální bojový styl, mimo jiné pomocí míchání a kombinování desítek kouzel.

- Na začátku příběhu budete mít možnost vybrat si školní kolej: Nebelvír, Zmijozel, Mrzimor a Havraspár.

- Někteří studenti v Bradavicích se stanou vašimi přáteli a společníky na cestách. Vztahy s nimi se budou během příběhu vyvíjet. Očekávat můžeme nejen přátele, ale také „nepřátele“.

- Kouzelnický svět je plný nebezpečí, včetně zlovolných čarodějnic a čarodějů, tvorů a narůstajícího povstání skřetů.

-Některá zvířata bude možné zkrotit, nasednou na ně a jezdit/létat na nich.

- Navštěvovat budete předměty jako Kouzla, Obrana proti černé magii, Herbologie a Lektvary, kde se setkáte se svými profesory, naučíte se kouzlit, pěstovat kouzelné rostliny, vařit lektvary a další. K dispozici budou rozsáhlé sady vylepšení, talentů a dovedností. Magické vybavení lze také vylepšovat a specializovat.

- Hra nabídne funkce pro přizpůsobení. Podrobnosti se dozvíme později.

Hogwarts Legacy vyjde koncem letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Kompletní shrnutí, co čekat od Hogwarts Legacy