Během dnešního State of Play jsme se seznámili s dříve avizovaným exkluzivním úkolem pro majitele PlayStation 5 a PlayStation 4 verzí Hogwarts Legacy. Dostanou ho všichni na konzolích od Sony, nejde o bonus k předobjednávce.

Úkol se jmenuje Haunted Hogsmeade Shop a zavede hráče do strašidelného obchodu Cassandy Masonové v Prasinkách. Po několika nešťastných nadpřirozených událostech je zchátralý podnik na prodej. Vy musíte odhalit, jaká zlověstná tajemství se pod ochodem madam Masonové skrývají a proč ho chce opravdu prodat za velkorysou cenu.

V minutu a půl dlouhém traileru obchod vidíme, stejně tak to, co se skrývá pod ním. Bez debat půjde o hororovější dobrodružství se strašidelnými figurínami, zlovolnými čaroději, pavouky a dalšími nepřáteli. Když záhadu vyřešíte, budete mít vlastní obchod s kouzelnickými předměty a vybavením. Stejně tak získáte Shopkeeper’s Cosmetic Set, outfit pro správné podnikavé studenty v Bradavicích.

Tím lákadla pro PlayStation nekončí. Pokud si předobjednáte PS5 nebo PS4 verzi Hogwarts Legacy, tak získáte ještě recept na lektvar Felix Felicis. Jde o lektvar štěstí, jenž vám na jeden herní den odkryje na minimapě truhly s vybavením. Abyste ale mohli uvařit lahvičky tekutého štěstí, budete se muset naučit vařit lektvary.

Hogwarts Legacy se odehrává na konci 19. století, tedy zhruba 100 let předtím, než Harry Potter nastoupí na slavnou kouzelnickou školu, a vy budete hrát za vlastní vytvořenou postavu, čaroděje či čarodějku a začnete na škole čar a kouzel v Bradavicích studovat. Ještě před nástupem do pátého ročníku si zvolíte kolej a až poté se pustíte do napínavého dobrodružství v otevřeném světě, budete se učit kouzlit, budete získávat přátele a bojovat s nelítostnými nepřáteli. Také se zúčastníte nejrůznějších hodin, budete létat na koštěti a rozhodnete se, zda se budete učit černou magii.

Na výše zmíněný obsah mají konzole PlayStation exkluzivitu po dobu jednoho roku, tedy do 10. 2. 2024.

Hogwarts Legacy vyjde 10. 2. 2023 na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Později bude následovat cloud verze pro Nintendo Switch. S Digital Deluxe Edition se do hry dostanete o 72 hodin dříve.