Řadíte se mezi ty, kterým se nelíbí Sonic Frontiers a raději byste, aby Sega hru odložila a dopřála vývojářům více času? Tak v takovém případě jste nové dobrodružství modrého ježka nepochopili. Nepochopili jste hratelnost a dostupné záběry porovnáváte s jinými hrami.

Takový názor má Takashi Iizuka, šéf studia Sonic Team. Tvrdí, že není překvapen smíšenými reakcemi. Stojí si ale za vytvořením nového formátu Sonica. Označuje ho za otevřenou zónu a z testování, kde si hráči mohli hru vyzkoušet, mají mnohem pozitivnější názory.

„Víme, že lidé tato videa sledují a vyvozují z nich závěry, ale jsme si jisti. Cílová skupina testuje hru od začátku do konce a opravdu se jí líbí, takže jsme si jisti, že vytváříme něco přínosného,“ dodal Iizuka v rozhovoru pro VGC.

Ukázka boje

Otevřená zóna má být nový herní systém, který v žádném jiném srovnatelném titulu neexistuje. Lizuka nyní doufá, že se jim do vydání podaří vše řádně vysvětlit. I s ohledem na tohle všechno dorazily dvě nová gameplay videa. Jedno se věnuje soubojům, druhé průzkumu otevřeného světa.

Připomeňme, že fanouškům vadí prázdný svět, „strnulé“ animace a nedostatek pocitu rychlosti nebo dynamiky v mnoha pohybech modrého ježka. Jiní zase tvrdí, že Sonic Frontiers působí jako hra s otevřeným světem vytvořená pro automat a diví se, že společnost něco takového vůbec ukazuje.

Sonic Frontiers vyjde koncem letošního roku na PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a Switch.

Ukázka průzkumu