Tohle je nemilé. V době, kdy Sega rozběhla marketingovou kampaň na Sonic Frontiers, tak se objevují nespokojení fanoušci. Ti společnost žádají, aby novou hru s ikonickým modrým ježkem odložila jen několik měsíců před vydáním.

Vše probíhá na Twitteru pod hashtagem #DelaySonicFrontiers, který se na několik hodin stal jedním z nejpopulárnějších témat na zmíněné sociální síti. Fanoušci vyjadřují znepokojení nad stavem hry a žádají, aby vývojáři dostali více času na doladění některých aspektů hry.

Vadí jim především prázdný svět, „strnulé“ animace a nedostatek pocitu rychlosti nebo dynamiky v mnoha pohybech. Jiní zase tvrdí, že Sonic Frontiers působí jako hra s otevřeným světem vytvořená pro automat a diví se, že společnost něco takového vůbec ukazuje.

Někteří žádají Segu, aby vydala demoverzi za účelem získání zpětné vazby. V souvislosti s tím připomínají, že to byli právě fanoušci, co se postarali o změny u filmové série. Nemálo fanoušků ale zapomíná na jednu věc, hra Sonic Frontiers byla původně naplánovaná na podzim 2021, ale Sega ji odložila. Tak nevím, zda je tady prostor ještě na další odklad.

Každopádně, ve spolupráci s IGN po prvních gameplay záběrech dorazilo šestiminutové video zaměřené na boj. A to má ještě horší odezvu než to první.

Pokud se nic nezmění, tak Sonic Frontiers vyjde koncem letošního roku na PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a Switch.