Na začátku zářijového State of Play nás přivítal roztomilý robůtek a jeho kamarádi. Astro Bot se během podzimu dočká bezplatné aktualizace, která přidá 5 nových online rychlostních etap a 10 speciálních robůtků k záchraně. Mezi nimi jsou ti z Helldivers 2.

Druhou hrou je představení temné fantasy adventury The Midnight Walk od autorů Lost in Random, kde budete svítit na cestu rozporuplným světem plným zázraků a hrůzy. Vyjde na jaře 2025 na PS5 a PS VR2.

Během roku 2025 na nejen na PlayStation 5, ale také na PC a Xbox Series X/S vyjde akční adventura Hell is Us, jež se odehrává ve válkou zničené Zemi. Tady musíte odhalit tajemství své minulosti a čelit lidské temnotě, která pohání chaos.

Hra byla představena už v roce 2022. Stojí za ní bývalí tvůrci Deus Ex, kteří lákají na kombinaci intenzivního boje zblízka s průzkumem polootevřeného světa, v němž musíme najít otázky a čelit tajemným stvořením. Zapomeňte ale na kompas, mapu i značky.

Máme tady datum vydání Metro Awakening pro PlayStation VR2, Meta Quest 2, Meta Quest 3 a Steam VR. Nejúchvatnější zážitek z postapokalyptické série Metro si máme vychutnat 7. listopadu/novembra letošního roku.

Následuje představení akčního online RPG titulu ArcheAge Chronicles, který se odehrává 50 let po vydání původní hry. Vypravíte se na epické dobrodružství, zapojíte se do vylepšených soubojů a prozkoumáte rozsáhlé neprobádané světy plné strategických bitev a bohatého příběhu.

Hit Palworld byl oznámen na PlayStation 5. Pokud jste se Pokémonů se zbraněmi nemohli na konzoli od Sony dočkat, tak hru už si můžete zahrát, protože Palworld právě vyšel!

Máme tady výživnou ukázku z Dragon Age: The Veilguard. BioWare na State of Play ukázali cutscény a souboj s ledovým drakem, kdy můžete bitvu stopnout a v klidu zvolit akce pro své spolubojovníky.

Příznivci Alana Wakea 2 se mohou podívat na první krátkou ukázku na příběhové rozšíření Lake House. V něm se ponoříte do děsivého survival hororu, která se odehrává v nové děsivé lokaci na břehu jezera Cauldron. Ve výzkumné stanici Federálního úřadu pro kontrolu, Lake House, došlo ke katastrofické události, kdy neuvážené experimenty způsobily střet reality s Temným místem.

Tento příběh se odehrává paralelně s hlavní hrou a postaví vás do role agentky FBC Kirany Estevez, kterou ztvárnila Janina Gavankar. Dočkáte se někdy v říjnu/októbru.

Dnes jsou spuštěny předobjednávky hry FANTASIAN Neo Dimension, která se na trh podívá 5. prosince/decembra 2024. Na originální RPG příběh láká sám Hironobu Sakaguchi, otec Final Fantasy, a proslulý skladatel Nobuo Uematsu.

Na PlayStation VR2 se dostane Hitman World of Assassination. Ve virtuální realitě se vžijete do Agenta 47. Čeká vás 21 lokací a možnost plně ovládat dvě zbraně současně.

Příznivci Fortnite se mohou těšit na speciální design ovladače DualSense.

Monster Hunter Wilds má termín vydání. Na lov dalších příšer se vypravíme 28. února/februára nadcházejícího roku. Oznámení doprovází nový trailer s příběhovými střípky a přehlídkou několika monster. Více se dozvíme už brzy v rámci Tokyo Game Show.

Datum vydání má také LEGO Horizon Adventures. Netradiční dobrodružství s Aloy v postapokalyptickém světě plným nebezpečných strojů připomínajících dinosaury si užijeme od 14. listopadu/novembra na PC, PS5 a Nintenda Switch.

Došlo také na dříve uniklou remasterovanou verzi Horizon Zero Dawn. První příběh Aloy bude vylepšen po vizuální stránce i po té herní. Vývojáři využili to, co se naučili díky Horizon Forbidden West. Remaster vyjde 31. října/októbra na PC a PlayStation 5. Majitelé původní verze budou moci na remaster upgradovat za 10 dolarů/eur.

Stellar Blade se na konci tohoto roku spojí s NieR: Automata. Dojde také na fotografický režim.

Poté se objevil Mark Cerny, aby připomenul, že v listopadu vyjde PlayStation 5 Pro. Následoval trailer s přehlídkou her, co budou pro výkonnější konzoli vylepšeny.

A třešnička na dortu? Potvrzení pokračování Ghost of Tsushima. Jmenuje se Ghost of Yōtei a vyjde roce 2025 na PlayStation 5. Více podrobností v samostatné novince.

DALŠÍ VIDEA