Společnosti Nacon a Rogue Factor se pochlubily akční adventurou Hell is Us, která nám ukáže temnou stránku lidské povahy. Hra kombinuje intenzivní boj zblízka s průzkumem polootevřeného světa, v němž musíme najít otázky a čelit tajemným stvořením.

Kreativním ředitelem Hell is Us je Jacques-Belletête, který byl uměleckým ředitel ve studiu Eidos Montreal a má za sebou Deus Ex: Human Revolution, Deus Ex: Mankind Divided a koncepty pro Marvel’s Guardians of the Galaxy.

„Naším cílem je vrátit skutečné dobrodružství a objevování. Nepotřebujeme podrobný deník úkolů ani přesné body na mapě: chceme, aby hráči pocítili vzrušení z dobrodružství a řídili se svými pocity a instinkty,“ říká Jacques-Belletête.

Žádnou mapu, žádný kompas a žádné značky s úkoly potvrzuje také tisková zpráva. Ta zmiňuje jedinečný zážitek, jenž využívá inovativní scénář a design úrovní, abyste se mohli sami rozhodovat a řídit se při průzkumu svými instinkty.

Hell is Us je popisován jako akční adventura z pohledu třetí osoby. Vývojáři využívají moderní technologie Unreal Enginu 5 od Epic Games. Děj titulu je zasazen do země zmítané občanskou válkou. Hlavní hrdina musí čelit tajemným bytostem, při střetech používá řadu zbraní a speciálního vybavení. Příšery se na světě objevily v důsledku záhadné události, kterou místní obyvatelé nazývají „kalamita“.

K dispozici budete mít širokou škálu zbraní pro boj s nadpřirozenými tvory, včetně mečů, kopí a seker. Budete se muset naučit, jak s těmito příšerami bojovat, stejně tak moudře využívat svůj dron.

Hell is Us máme očekávat v roce 2023 pro PC (Steam, Epic Games Store), PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Studio Rogue Factor je podepsáno za Mordheim: City of the Damned a Necromunda: Underhive Wars.