Na samém závěru zářijového State of Play došlo k dlouho očekávanému potvrzení pokračování samurajské akční adventury Ghost of Tsushima. Ve studiu Sucker Punch Productions opravdu vzniká druhý díl této úspěšné hry, přesně jak v předchozích letech naznačovaly pracovní inzeráty. Jmenovat se bude Ghost of Yōtei a vyjde v roce 2025 na PlayStation 5.

Změna názvu jde ruku v ruce se změnou místa, kde se bude druhý díl odehrávat. Nadále se nacházíme ve feudálním Japonsku, ale tentokrát v kůži hlavní hrdinky jménem Atsu zavítáme do nových míst. Ty mají být také krásné, malebné a zajímavé.

Po stránce příběhu víme velice málo. Naše cesta se odehrává v roce 1603, tedy více než 300 let po událostech hry Ghost of Tsushima s Jinem. Podíváme se do zemí, které obklopuje hora Yōtei, vysoký vrchol v srdci Ezo, oblasti Japonska známé v současnosti jako Hokkaidó. V roce 1603 se tato oblast nacházela mimo vládu Japonska a byla plná rozlehlých pastvin, zasněžených tunder a nečekaných nebezpečí. Je na hony vzdálená organizovaným samurajským klanům, které žily v Cušimě, a je dějištěm originálního příběhu.

Ve studiu Sucker Punch se při vytváření Ghost of Yōtei zaměřili na myšlenku Ducha a toho, čeho by nová hrdinka mohla dosáhnout. Navíc je tato hra od základu vytvářena pro PlayStation 5. To umožňuje vytvořit ještě reálnější svět s masivním zorným polem, které nám umožní vidět daleko do dálky. Ruku v ruce s tím jde nová obloha s třpytivými hvězdami a polární září, ještě věrohodnější pohyb větru v trávě a vegetaci a další vylepšení, které nám umožní se více kochat a nasávat atmosféru feudálního Japonska. Nové prostředí také umožní přinést nové mechaniky, vylepšit hratelnost a dojde i na nové zbraně. Ty nebyly zatím blíže specifikovány.

V prvním traileru můžeme nakouknout do nového světa. V dalších měsících se dozvíme více informací, včetně podrobností o cestě Atsu a lidech (a zvířatech), které na své cestě potká.

Akční adventura Ghost of Tsushima vyšla v létě 2020 na PS4 a později se dostala na PS5 a letos také na PC. Před premiérou PC verze se prodalo více než 10 milionů kusů. Teď Sony uvádí o tři miliony více. Také vzniká filmová adaptace.

OBRÁZKY Z TRAILERU