Přinášíme vám souhrn z březnového State of Play. Sony oznámila bezplatné DLC pro PS5 exkluzivitu Returnal. Také ukázala velkolepý akční RPG titul Forspoken, přinesla nové demo Final Fantasy Origin nebo střílečku s dinosaury od Capcomu.

Returnal

Tak tohle je nečekané překvapení. Na State of Play se objevila hardcore střílečka Returnal. Fanoušci se mohou těšit na kooperativní režim Ascension, jenž jim umožní sdílet celou cestu měnícím se labyrintem Atroposu s dalším hráčem.

To ale není vše. Bezplatný dodatečný balíček Returnal: Ascension do hry přidává ještě Sisyfovu věž pro jednoho hráče. Jedná se o zvláštní místo, kde budou hráči bojovat proti stále silnějším protivníkům – hlavní hrdinka Selene bude uvězněna v nekonečném cyklu a během hraní se musí dostat přes 20 pater. S přibývajícím časem se vše stává nebezpečnější.

Dalo by se říct, že jde o survival režim. Jisté je, že bude nekonečný a obsáhne nový příběh. Chybět nebude ani nový boss a několik nových předmětů.

Returnal: Ascension dorazí již 22. 3. 2022.

EXOPRIMAL

Dino Crisis se vrací? Bohužel ještě ne. Místo něj Capcom předvedl střílečku Exoprimal, ve které naskočíte do mechů a začnete bojovat s nejrůznějšími dinosaury. Chybět nebude ani Tyrannosaurus rex. Hra vyjde v roce 2023 na PlayStation 5 a PlayStation 4.

GHOSTWIRE: TOKYO

Na State of Play nemohla chybět nadcházející konzolová exkluzivita GhostWire: Tokyo. Netradiční akční adventura od tvůrců hororu The Evil Within dorazí 22. 3. 2022 na PS5 a PC. Po roce může zamířit na Xbox Series X/S.

GhostWire: Tokyo se odehrává v japonské metropoli, která je doslova opuštěná a místo obyvatel se po ulicích prohánějí různí démoni.

STRANGER OF PARADISE FINAL FANTASY ORIGIN

Krátký gameplay trailer ohlásil příchod nové demoverze, aby si všichni netrpěliví hráči mohli zahrát Stranger of Paradise Final Fantasy Origin a navnadit se na vydání. K němu dojde v pátek 18. 3. pro PS5, PS4 a PC.

Demo byste už nyní měli najít na PlayStation Store.

Forspoken

Osobně jsem to moc nečekal, když byla hra o pět měsíců odložena. I přesto ale Square Enix pro State of Play připravila novou ukázku z akčního RPG titulu Forspoken. Vyznačovat se má rozsáhlým otevřeným světem a dynamickou akcí. Hlavní hrdinka bude využívat řadu schopností, díky kterým se bude moci postavit dalším bestiím.

Forspoken očekávejte 11. 10. 2022 na PS5 a PC. Jde o první next-gen hru od Square Enix.

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

Želvy Ninja se vracejí ve speciální kolekci, která nabídne třináct dříve vydaných her pro arkády, Nintendo Entertainment System, Super NES, Sega Genesis a Nintendo Gameboy.

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection má umožnit hráčům vyzkoušet si tyto tituly, včetně hraní online u některých her a lokální hraní, mapování tlačítek a nové herní režimy v podobě Boss Rush a Challenge Mode.

Kolekci očekávejte v roce 2022 na PlayStation 5 a PlayStation 4.

Trek to Yomi

Téměř dvouminutový příběhový trailer připomenul zajímavě vypadající samurajskou akci Trek to Yomi, která je inspirována klasickými samurajskými filmy.

„Mladý šermíř Hiroki přísahal svému umírajícímu mistrovi, že bude chránit své město a lidi, které miluje, před všemi hrozbami. Tváří v tvář tragédii a vázán povinností musí osamělý samuraj putovat za hranice života a smrti, aby se postavil sám sobě a rozhodl o své další cestě.“

Hra vyjde na jaře letošního roku nejen pro PS5 a PS4, ale také na konzole Xbox a PC.

Valkyrie Elysium

Také jsme se dočkali prvního traileru na Valkyrie Elysium, akční RPG, které láká na epický příběh, nádherné prostředí a rychlé souboje, které zahrnují klasické systémy speciálních útoků a komba z celé této série.

THE DIOFIELD CHRONICLE

The DioField Chronicle je nové taktické RPG s hlubokým a poutavým příběhem, které ožívá díky hvězdnému hereckému obsazení, podmanivému soundtracku a novému systému taktických bitev v reálném čase (RTTB).

Gundam Evolution

Na PlayStation 5 a PlayStation 4 v roce 2022 vyjde Gundam Evolution, bezplatná first-person střílečka.

GigaBash

Už brzy na PlayStation 5 a PlayStation 4.

JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle R 

Bojová hra s 50 postavami z Jo's Bizarre Adventure dorazí v roce 2022.