Paradox Interactive to se svou první konferencí vzali pěkně od podlahy. Vyhradili si čas na pět svých her a k těm blíže představili novinky. Pokud se tak zajímáte o Crusader Kings 3, Empire of Sin, Prison Architect, Surviving the Aftermath nebo Vampire the Masquerade - Bloodlines 2, pak tu máme něco pro vás.

CRUSADER KINGS 3

EMPIRE OF SIN

Tahová gangsterská strategie Empire of Sin od Johna Romera a jeho ženy se pochlubila novou gameplay ukázkou. Hra je zasazena do Chicaga od roku 1920 do roku 1933. Vy převezmete roli šéfa zločinecké organizace v době prohibice a budete se snažit získat kontrolu nad městem.

Hra zahrne celkem 14 mafiánských bossů. Jako šéf mafiánů získáte možnost zvolit si až 16 podřízených, abyste dokázali spravovat kasina nebo bordely a chránit je před zákonem a soupeřícími mafiánskými gangy. K rozšíření svého vlivu budete používat alkohol, jenž funguje jako druh měny. Alkohol můžete uvařit v pivovaru nebo ho získat jako odměnu v rámci plnění různých misí. Je ale nutné dávat pozor na kvalitu alkoholu, kdy nekvalitní alkohol lze vyrobit velmi levně a rychle a s vysokým ziskem prodat, ovšem později na to můžete doplatit.

PRISON ARCHITECT

Jak už nějakou dobu fanoušci Prison Architectu vědí, brzy je čeká správa věznice na proslulém ostrově Alcatraz. Na dodatečný balíček Island Bound se můžete těšit již brzy ve verzích pro počítače i konzole. Součástí jsou dvě nové mapy: vězení Alcatraz a ostrov Alcatraz. S tím, že si svůj ostrov budete moci přizpůsobit.

Na dvou nových mapách se budete starat o vězně a při tom zabezpečit příkopy, řeky a jezera. Naštěstí budete mít k dispozici nové možnosti. Přesto to nemá být jednoduché. Při dopravě vězňů zase budete využívat trajekt a vrtulník. Zejména trajekt představuje nové možnosti pro pašování zboží do věznice, zatímco vrtulník bude sloužit i pro hasiče, zdravotníky a zásahovou jednotku.

SURVIVING THE AFTERMATH

Post-apokalyptická survival strategie Surviving the Aftermath, která se od minulého roku nachází v předběžném přístupu na Epic Games Store, se pochlubila mapou, aby hráči věděli, co je ve hře čeká za novinky v letošním roce.

VAMPIRE THE MASQUERADE - BLOODLINES 2

Na úplný závěr došlo na Vampire The Masquerade - Bloodlines 2. Zprvu to bylo představení velmi bohaté sběratelské edice.

Ta nabídne kromě plné hry také mapu Seattlu, steelbook, necelých 18 cm velkou vinylovou desku se soundtrackem, pátou edici vydání Vampire: The Masquerade Core Book v digitální podobě, přístup ke třem DLC (First Blood Pre-Order Pack, Unsanctioned Blood Pack a Season of the Wolf Pass) a 28 cm vysokovou sošku Elif z pryskyřice.

Druhé oznámení přišlo v podobě krátkého videa, v němž jsme se dozvěděli, že se do druhého dílu vrací Damsel. Co na to říct než snad jenom - a safra.