Fanoušci PlayStationu se nemusejí bát, exkluzivních her bude dostatek. Společnost Sony totiž připravuje více než 25 hrách určených pro PlayStation 5. Více než polovina z nich tvoří nové značky.

Vývoj těchto projektů probíhá v interních studií Sony. Cílem firmy je zajistit rozmanité hry. Některé jsou malé, jiné velké a jde o různé žánry, prozradil Herman Hulst, vedoucí SIE Worldwide Studios. To jde ruku v ruce s agresivní investicí do interních týmů.

Hulst během rozhovoru pro Wired potvrdil, že Horizon Forbidden West vyjde v letošním roce. Bohužel, zástupce Sony nemluvil o God of War Ragnarok, což poukazuje na vydání později.

Přečtěte si také: Sony bude agresivně investovat do svých studií, aby nabídla exkluzivity pro PS5

Nedávno proběhlo vydání střílečky Returnal a za měsíc dorazí Ratchet & Clank: Rift Apart (s českými titulky). Dává tak smysl se do nového dobrodružství s Aloy v Horizon Forbidden West pustit na podzim letošního roku. Jak už ale víme, titul vyjde nejen na PS5, ale také na PS4.

Do více než 25 projektů se nepočítají další hry, například konzolová exkluzivita Kena: Bridge of Spirits od studia Ember Labs (ti se mimochodem pouštějí do nového projektu) ani novinka od Jade Raymond ze studia Haven, stejně tak spolupráce s týmem Firewalk Studios, který vytváří neoznámený multiplayerový titul.

Zapomenout nemůžeme na Gran Turismo 7. To bylo odloženo na rok 2022 a jde o PlayStation 5 exkluzivitu.

Přečtěte si také: Sony má plánovat vylepšený model konzole PlayStation 5 s 6nm procesorem