Režisérská verze je něco, co byste očekávali spíše ve filmovém průmyslu. V nedávné době se ale s tímto termínem vytasila Sony, která oznámila režisérské verze dvou titulů. Těmi je Ghost of Tsushima Director’s Cut, který byl oznámen teprve nedávno, a Death Stranding Director's Cut, jenž byl představen již v průběhu letošního Summer Game Festu.

Přečtěte si také: Oznámena Ghost of Tsushima Director’s Cut s novým ostrovem a vylepšením pro PS5

Teď to vypadá, že Sony chystá více režisérských verzí svých first-party titulů. Není sice jasné, kdy se dočkáme oznámení další z nich, nebo jaké hry se dočkají této péče, ovšem jedná se o velmi zajímavý tah ze strany Sony.

Ve filmovém průmyslu je režisérská verze považována za verzi filmu, která obsahuje vystřižené scény a více koresponduje s vizí režiséra. Zatímco režisérské verze od Sony jsou verze her, které nabízejí nový obsah a vylepšení pro PS5. Není tedy jasné, jestli se jedná o původní vizi vývojářů nebo pouze o next-gen aktualizaci a rozšíření zabalené do zvučného názvu Director's Cut.

Ať už je to tak či onak, některé tituly by si určitě vylepšení na novou generaci konzolí či nějaký nový obsah rozhodně zasloužily. Hned jako první se určitě dá vypíchnout God of War z roku 2018. Sahat zde do příběh není sice zapotřebí, ale umožnit hře využít možností ovladače DualSense, ray tracing či jen zvednout počet snímků za sekundu a rozlišení, by rozhodně nebylo od věci.

Přečtěte si také: Death Stranding: Director's Cut dostal rating pro PlayStation 5

Horizon Zero Dawn je hra, která by určitě také ocenila režisérskou verzi. Titul je tu s námi už více než čtyři roky, takže hezčí kabátek a možná i nějaký ten nový obsah by určitě přišel vhod. Jestli je nějaký titul opravdu velkým kandidátem na režisérskou verzi, tak je to dle mého Bloodborne od japonského studia FromSoftware. Hra vyšla již v roce 2015 a poslední dva roky se fanoušci dovolávají remaku či alespoň remasteru, díky němuž by si hru mohli užít na 60 snímků za sekundu a ve větším rozlišení. Proč by tedy Sony nemohlo přijít s Bloodborne Director's Cut, že?

Her, které by si zasloužily péči v podobě režisérské verze, je opravdu hodně. Co třeba takový The Order: 1886? Tenhle titul nedopadl zrovna nejlépe, ovšem potenciál měl opravdu veliký. Studio Naughty Dog má také pár kandidátů, kterým by režisérská verze slušela. Uncharted 4: A Thief's End nebo The Last of Us Part 2 by mohly rozšířit svůj příběh a prozradit nám více o našich oblíbených postavách. A co zombie apokalypsou rozložený svět z Days Gone? Nebylo by fajn se ještě jednou vrátit za Deaconem a pokosit pár hord zombíků?

Jaká hra si podle vás zaslouží režisérskou verzi? Nebo s tímto příchodem režisérských verzí vůbec nesouhlasíte? Jen se nám pochlubte do komentářů.