Samostatné rozšíření Ghost of Ikishima, o kterém se v posledním týdnu spekulovalo, se nekoná. Přesto nebyly neoficiální informace příliš daleko. Sony dnes oznámila Ghost of Tsushima Director’s Cut, která zahrne nový obsah a vylepšení pro PlayStation 5.

Ghost of Tsushima Director’s Cut vyjde 20. 8. letošního roku na PS5 a PS4. Fanoušci se mohou těšit na novou kapitolu Jinovy cesty, stejně tak na několik nových aktualizací, které jsou odpovědí na některé z nejžádanějších funkcí komunity hry.

Hlavním lákadlem bude ostrov Iki, na který se Jin dostane s cílem prověřit zvěsti o přítomnosti Mongolů. Brzy se ale ocitne uprostřed událostí s hluboce osobními sázkami, které ho donutí znovu prožít některé traumatické okamžiky z minulosti.

Samozřejmostí jsou nové postavy. Vývojáři k tomu připravili ještě nový obsah, včetně nových miniher, nových technik, nových typů nepřátel, nových zvířat, která můžete pohladit, a mnoho dalšího. Myslelo se také na nové trofeje.

EXKLUZIVNĚ PRO PLAYSTATION 5

PlayStation 5 verze Ghost of Tsushima Director’s Cut bude reagovat na výtky týkající se nedostatečné synchronizace rtů postav při japonském dabingu. Tvůrci díky vykreslování filmových scén v reálném čase budou moci na PS5 nabídnout synchronizovaný japonský dabing se rty.

Ghost of Tsushima a multiplayerový přídavek Ghost of Tsushima: Legends budou na PS5 nově využívat haptickou odezva a adaptivní spouště bezdrátového ovladače DualSense. Vylepšen bude také 3D zvuk, drasticky má být zkrácena doba načítání a rozlišení 4K bude cílit na 60 snímků za sekundu.

PŘENESENÍ VAŠEHO PROGRESU

Pokud již vlastníte Ghost of Tsushima na PS4, budete si moci přenést uložený postup na PS5 a pokračovat tam, kde jste skončili. Pro nové hráče bude nový obsah ostrova Iki dostupný od druhého aktu hry Ghost of Tsushima poté, co se dostanou do oblasti Toyotama.

DALŠÍ AKTUALIZACE

Vedle Director's Cut si budou moci všichni, kdo již hru Ghost of Tsushima vlastní, stáhnout patch obsahující několik nových aktualizací. Mnohé z těchto aktualizací opět vznikly přímo díky neustálému proudu zpětné vazby, kterou vývojáři obdrželi od vydání původní verze.

Tvůrci u patche umiňují aktualizaci fotografického režimu, nové možnosti přemapování ovladače a také možnost zapnout uzamčení cíle během boje. Dokonce dojde i na možnost skrýt toulet během hraní.

Pro fanoušky Ghost of Tsushima: Legends vyjde několik nových aktualizací, včetně zcela nového režimu, jenž bude představen v následujících týdnech.

PŘEDOBJEDNÁVKY A UPGRADE

Ghost of Tsushima Director’s Cut se bude prodávat za 69,99 dolarů/eur ve verzi pro PS5 a za 59,99 dolarů/eur ve verzi pro PS4. K dispozici budou předobjednávky digitální i fyzické verze. Ta zahrne digitální mini-soundtrack se skladbami z původní hry Ghost of Tsushima a dvě nové písně z ostrova Iki a digitální art book s výběrem umělecký děl z Ghost of Tsushima a deseti novými koncepty ostrova Iki. Více na obrázku níže.

Pokud už Ghost of Tsushima máte ve verzi pro PS4 a budete chtít upgradovat na Director’s Cut pro PS4, tak cena je 19,99 dolarů/eur. Pakliže ale chce upgradovat z původní PS4 verze hry na PS5 verzi Director’s Cut, tak cena je 29,99 dolarů/eur.

Majitelé Ghost of Tsushima Director’s Cut pro PS4 si za PS5 verzi v případě zájmu zaplatí 9,99 dolarů/eur.