Mysleli jste si, že společnost Bethesda definitivně skončila se snahou dostat jakoukoliv aktuálně dostupnou verzi RPG The Elder Scrolls V: Skyrim na všechny myslitelné platformy? My také. Ale možná ještě není všem dnům konec, protože na Tchaj-wanu obdržela věkové ohodnocení verze výroční edice Skyrimu ve verzi pro Nintendo Switch.

Projekt The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition vyšel na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S minulý rok na podzim, ale spíš než o remaster však šlo o opětovné vydání Special Edition z roku 2016, které bylo obohaceno o přístup k veškerému obsahu Creation Clubu. Ten nabízí desítky různých addonů vytvořených externími tvůrci nebo vývojáři ze studia Bethesda Game Studios. Proto také Anniversary Edition vyšla i ve formě upgradu, který si mohou za 20 euro zakoupit stávající vlastníci Special edice. Některé z addonů Creation Clubu však byly uvolněny zdarma, přičemž jde o Survival režim, obsáhlejší expanzi Saints & Seducers, podstatně drobnější Rare Curios a přídavek Fishing, tedy rybaření.

Nyní se zdá, že by to samé mohli brzy okusit i majitelé Switche. Nutno ale podotknout, že informace o ratingu byly nedlouho po jejich odhalení staženy, takže možná šlo jen o chybu, původní nález je ale stále možné najít třeba na webu Switch Brasil. V každém případě si Skyrim Anniversary Edition pro Switch umíme představit. Samotná hra už koneckonců ve verzi pro aktuální konzoli od Nintenda vyšla, a to na podzim roku 2017. Sice v ní ve srovnání s ostatními platformami chybí určitá technická vylepšení, po obsahové stránce se však příliš neliší, a to ani v souvislosti s obsahem DLC Dawnguard, Hearthfire a Dragonborn.

Verze pro Switch dokonce podporuje pohybové ovládání a umožňuje s využitím amiibo figurky Linka získat ve hře vybavení inspirované hrou The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Přidání podpory addonů dostupných v Creation Clubu a těch několika málo oprav a změn, které Anniversary Edition přinesla, by tedy nemělo být nemožné. Nejspíš je také zbytečné předpokládat, že v celé věci může hrát roli Microsoft, který nyní Bethesdu vlastní. Navzdory této skutečnosti je Bethesda stále plnohodnotným vydavatelem s určitou mírou autonomie, pod něhož spadá hned několik vývojářských studií, takže by bylo bláhové si myslet, že odteď už nikdy nic nemůže vydat mimo PC a Xbox, zvlášť když jde o port již existujícího titulu. Snad to Skyrim Anniversary Edition pro Switch už brzy potvrdí.