Desáté narozeniny RPG The Elder Scrolls V: Skyrim sice víc než dostatečně oslavilo nedávné vydání nové Anniversary edice, ale to ještě neznamená, že je s oslavami konec. Dokazuje to zastoupení společnosti Bethesda pro Austrálii a Nový Zéland, které chystá zvláštní mod. Díky němu vám bude moci ve hře dělat společníka Robert Whittaker, zápasník ze Sydney, hvězda UFC a aktuální jednička v kategorii střední váhy. O připravované modifikaci informoval například server PC Gamer.

Proč zrovna Whittaker? Protože s Bethesdou spolupracuje. Konkrétně zastává v souvislosti s Bethesdou pro Austrálii a Nový Zéland funkci brand ambassador, ať už se pod tímto označením v praxi skrývá cokoliv. Na modu každopádně spolupracuje také modder Virginia "Steelfeathers" Smith, jehož jméno najdeme například pod nedávno vydaným addonem Farming, jenž je dostupný v nabídce Creation Clubu. V rámci platformy, která nabízí placené přídavky pro Skyrim a Fallout 4, však toto jméno najdeme nejen v souvislosti s prostým, ale sympatickým farmařením, ale i se starším přídavkem Saturalia Holiday Pack se sváteční tématikou.

Mod má být zvláštní nejen díky tomu, jakou osobnost využívá a že přímo souvisí s Bethesdou, ale také díky tomu, že Whittaker se sám namluvil. Půjde tedy o plně nadabovaného společníka, i když je nám jasné, že ho stejně budou skoro všichni hráči dříve či později využívat hlavně jako mobilní odkladiště nadbytečných předmětů z inventáře. K ničemu jinému koneckonců společníci ve Skyrimu nejsou, pokud pomineme nešikovný talent na blokování dveří a jiných úzkých průchodů.

Zatím nevíme, kdy přesně bude mod k dostání, samozřejmě ho ale bude možné stáhnout zdarma, a to v nabídce modů ve službě Bethesda.net, která je k dispozici přímo v hlavním menu hry. Pro tuto chvíli to vypadá, že bude Robert Whittaker jako nový společník dostupný na všech platformách.